28 Şubat 2009 Cumartesi
DÜNYA HALİ
22 Şubat 2009 Pazar
19 Şubat 2009 Perşembe
ŞÜKRÜ BEY
15 Şubat 2009 Pazar
BUGÜN BEBEK ARABASI,YARIN FERRARİ

AHŞAP MOTOSİKLET
11 Şubat 2009 Çarşamba
MEDYA NE YAZIYOR
_______________________________________________________
Git yat Yakup
10 Şubat 2009 Salı
TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNU
9 Şubat 2009 Pazartesi
BMC'DEN 4x4 ARAÇLAR

Türkiye'de üretilen araçlara ; BMC markalı Taktik Tekerlekli Araçlar ve MRAP denilen Mayına dayanıklı araçta ekleniyor...BMC; Silahlı Kuvvetler ihalesini kazandı , sözleşme görüşmeleri devam ediyor..Kriz ortamına denk gelen bu ihale; BMC için olduğu kadar, İzmir, Türkiye ve milletimiz için güzel bir haber.Yerli firmalarımızın satış yapması, ihale kazanmaları; fabrikalarımızın ve onlarla işbiriliği içindeki (satıştan yan sanayiye kadar olan hatta reklam ajansıda dahil) bir çok iş grubuna iş ve devamlılık sağlayacak, döviz kaybının en aza inmesini sağlayacaktır.
Resim BMC.com.tr
8 Şubat 2009 Pazar
YERLİ SANAYİ ENGELLENİR Mİ
ANADOL, MURAT, TOROS
Fiat 124 ; Türkiye de MURAT 124 ve Tofaş Serçe İspanya da Seat 124, Seat 1430 Kore de Kia-Fiat 124 Polonya da Polski ( FSO) Fiat 125p, Yugoslavya Zastava (Yugo) 125 PZ Rusya da VAZ 2101 (Shiguli ), Lada Nova ve Lada 2104 -2107 (Lada markasıylada bir çok ülkede üretiliyor.) Hindistan da ise Premier 138 NE oldu.
İTHAL ÜRÜNLER
İZİNDEYİZ
DİKKAT RADYASYON
SSK'da üç eczane kalfası peş peşe kanserden öldü. Nedeni kurşun plakalarla izole edilmediği için radyasyon saçan üst kattaki röntgen odası. http://arsiv.sabah.com.tr/2005/01/28/gnd101.html ______________________________________
Türkiye'de teknisyen başına düşen tetkik sayısının AB ülkelerinin 10-15 katı olduğunu; tıbbi radyasyon kaynaklarıyla çalışan personel eleman açığının çalışma saatleri uzatılarak kapatılmak istendiğini; AB ülkelerinde beş yaşından büyük röntgen cihazlarının kullanımı yasakken Türkiye'de 1970'li yıllardan kalan cihazların çalıştırıldığını söylüyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=238250
__________________________________
RADYASYON
26 Nisan 1986 gecesi saat 1:24te, Ukrayna daki Çernobil santral kazasının izleri hala silinmedi.Çernobil için çok şeyler yazıldı çizildi ama gerçekler değişmedi.. Bulgaristan ve Ermenistan daki Nükleer Santraller etrafımızdaki en büyük tehlikelerden biri..
Enerji ile ilgili ve özellikle doğalgaz kesintilerinde bu iki santralin devreye gireceği hemen gündeme geliyor..
İKARUS OTOBÜSLERİ
5 Şubat 2009 Perşembe
İLK YERLİ OTOMOBİL; DEVRİM OTOMOBİLİ
Son zamanlarda ortaya çıkan bu yoğun enformasyonun temel ekseni Türkiye'nin kendine özgü bir arabayı neden yapamadığı ve projenin arkasında yatan politik atmosferdir. Oysa Devrim Arabaları projesi tasarım açısından da söylenebilecek çok şey taşımaktadır. ''
www.OTOMETRE.com
http://www.otometre.com/2012/06/2ci-devrim-anadoldu.html
http://www.otometre.com/search/label/yerli
YERLİ OTOMOBİL ÜRETMEK veya ÜRETEMEMEK
SU KAYNAKLARI
Su, yalnız son zamanlarda değil, çok eski tarihlerden beri en değerli doğal kaynaklardan biri olarak kabul edilmektedir. Örnekler:
M.Ö. IV. yüzyılda, yani bundan yaklaşık 2.400 yıl önce Empodekles, “ Dünya su ve topraktan meydana gelmiştir” diyordu. Daha sonraları, bu tanımlamanın sınırları genişletilerek “Dört Eleman Kuramı” ortaya atılmıştır. Bu kurama göre, “ Bütün cisimler su, toprak, hava ve ateşten oluşmaktadır” şeklinde bir tanımlama yapılmıştır.Modern bilimde ise: “Yaşam suda başlamıştır”, “Susuz yaşam olmaz” şeklinde tanımlamalar yapılmaktadır. Bütün bu ifadeler, dünyanın yapısı ve canlıların yaşamı için suyun ne kadar değerli bir kaynak olduğunu göstermektedir. (Prof. Dr. Necmettin ÇEPEL)
1 Lt Su = 4 Lt BenzinDünyada suyun benzinden bile pahalı olduğu kentin hangisi olduğunu biliyor musunuz? Birleşik Arap Emirlikleri'nin en güzel kıyı kenti olarak anılan Dubai'de pahalı olan tek bir şey var: "Su". İsrail, teknolojisiyle kullanma suyunu deniz suyundan elde etmeyi başaran Dubaililerin çeşmelerinden akan bu su rahatlıkla içilebiliyor. Ancak teknolojinin gelişmesi sayesinde çölü vaha haline dönüştürmeyi başaran bu kentin insanları bir litre su içebilmek için tam dört litre benzin parası ödemek zorunda kalıyorlar.
4 Şubat 2009 Çarşamba
PİLLERİ ÇÖPE ATMAYIN
Pilleri çöpe atmayın. Bir pil çevreye, bir ton çöpten daha çok zarar verir.
Piyasada NiMh şarjlı piller tanesi yaklaşık 5 YTL' ye satılmaktadır. 1000 kez şarj yapılabilen NiMh pillerin her kullanım için maliyeti en çok 0,5 kuruş olmaktadır. (1 kuruş bile değil)Piyasada 4 tanesi 1 YTL satılan sıradan pillerden kullanıldığında bir pil 25 kuruşa mal olmaktadır. Ucuz gibi gözüken bu sıradan pillere, şarjlı pillerin tam 50 katı para ödediğinin kaç kişi farkındadır acaba? Bunun yanında her kullanımda bu ucuz gibi gözüken pilleri kullananlar, çevreye çok zararlı atıkların yayılmasına aracılık etmiş olmaktadırlar.
Hem çevreniz hem de cebiniz için NiMh şarjlı pil kullanın ve piilerin ömürleri tükendiğinde kullandığınız her çeşit pili çöpe değil, özel toplama kutularına atın. Pillerin içeriğinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun elementleri, kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açıyor.0-6 yaş grubu çocuklar daha çok etkileniyor. Pillerin çevreye ve sağlığımıza verdiği zararlar
hakkındaki haberimizi vermeden önce DOĞADER olarak sizlere pillerle ilgili birkaç önerimiz olacak.
Hiçbir pili çöpe atmayın. (Saat, cep telefonu, dizüstü bilgisayar pilleri gibi her türlü elektronik aygıtların pilleri dahil)
Ömrü tükenmiş pillerinizi biriktirerek, özel toplama kutularına atın.
Pil toplama kutularını, muhtarlıklarda, büyük alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz.
DOĞADER' de, pil toplama kutusu bulunmaktadır. Ömrü tükenmiş pillerinizi biriktirip, DOĞADER' deki pil toplama kutusuna atabilirsiniz.
Pil toplama kutularından alınan piller, özel depolarda, zararsız duruma saklanmaktadır.
Şarjlı pil kullanın.
Alkalin ve diğer sıradan piller şarj edilemezler. (Patlar)
Şarjlı pillerin üzerinde "Rechargeable" yazar.
NiCd şarjlı pil kullanmayın. (NiCd-Nikel Kadmiyum)
NiCd piller, şarjlı pil olmasına karşın, içerdiği Kadmiyum elementi, halk sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır.
Ayrıca, NiCd piller sahip oldukları "bellek etkisi" nedeniyle ömürleri kısadır.
NiMH şarzlı pil kullanın. (NiMH-Nikel Metal Hydride)
Bu piller yaklaşık 1000 kez doldurulabilir.
mAh değeri yüksek piller daha uzun dayanır. Günümüzde AA serisi 2700 mAh, AAA serisi 1100 mAh gücünde, çok uzun süre enerjisini koruyan NiMH pilleri piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hızlı dolum, pillerinizde "pişme etkisine" neden olarak pilin ömrünü kısaltır. Kalem pillerin şarz süresi en az 14 saattir. Daha kısa sürede dolum yapan aygıtlar, pillere zarar verir.
Şarjlı pilleri, tam boşalmadan şarj etmeyin. Normalde 1000 kez olan dolum sayısı, her şajda bir azalır.
NiMH pilleri, yarım şarjdan sonra tam boşalmaya izin verirseniz eski gücüne kavuşturmuş olursunuz. (Bellek etkisi sıfırlanır. Bu da 1000'in çok üzerinde dolum yapabileceğiniz anlamına gelir.)
DOĞADER
http://dogader.org/index.php/bilgilendirme-mainmenu-67/17-atl
BÜTÜN ZAMANLARIN SORUSU
Son 7 günde en çok okunanlar
-
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan’da sona erdi. LASİD (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) Genel Sekreteri Erdal Kurt, ‘’1 Nisan ...
-
Eski Galata Köprüsü'nün Dünya Su Forumu nedeniyle Feshane önüne getirilip yaya trafiğine açılmasıyla, Eyüp Üsküdar hattı , Sütlüce'd...
-
SON 30 YILIN GÜNCEL KONULARI SON 30 YILIN GÜNDEMİ ( eş başlık! son zamanların modası) _Futbol _Bulgaristan'ın Türkler'e yaptığı zulu...