29 Nisan 2015 Çarşamba

LİDERLER DÜRÜST İNSAN OLMALI

Işık Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen 26. Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ'un "ATATÜRK ve Liderlik" Konferansına Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ergül Akçakaya’yı temsilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz, Mimarlık ve tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak, Işık Üniversitesi eski Mütevelli Heyeti Üyesi Erden Mısırlı, akademisyenler ve 500’ü aşkın öğrenci katıldı.
 LİDERLER DÜRÜST İNSAN OLMALI  
26. Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ'un konuşmasına Işık Üniversitesi’nin kuruluş değerlerine değinerek başladı. Konuşmasında “Üniversiteniz kuruluş temelleri, kökleri çok derinlere uzanan, 130 yıllık bir eğitim anlayışına sahip Feyziye Mektepleri’ne, Selanik’e dayanıyor. Işık Üniversitesi’nin kuruluş temelleri ve yansıttığı değerlerinin başında “Önce İyi İnsan Yetiştirmek” geliyor, işte bu çok önemli bir nokta. Liderlerin sahip olması gereken en önemli değerlerin başında dürüst insan olmak var.” dedi.
 
ATATÜRK ORTAK AKLA SAYGI GÖSTERİRDİ 
BAŞBUĞ; "ATATÜRK ve Liderlik" konulu konferansında;"Atatürk dürüst bir liderdi. Ülkesini ve milletini üstün kılması, hayatı boyunca her şeyden önce gelirdi. Kişisel menfaat, kişisel düşünce, grupsal düşünce, grupsal menfaat hayatında yok. Diğer önemli noktalardan bir tanesi ise; ortak akla her zaman saygı göstermesiydi. Örneğin Çankaya akşamları bunun en önemlı kanıtıydı, Devletin, hükümetin, siyasetin üzerinde çalıştığı temel konuları, konunun en yetişmiş siyasetçileriyle, akademisyenleriyle konuşup tartışması ve bir ortak aklı ortaya çıkarması çok önemliydi" diyerek Atatürk'ün liderlik özelliklerini anlatmaya şu sözlerle devam etti; 
"Diğer prensiplerden bir tanesi de yaptıklarının yasalara dayalı olması ve yaptığı her şeyin arkasında milletin tam desteğini almasıdır. Samsun’a çıkar çıkmaz verdiği ilk emirlerden birincisi şu; kanun haricinde hiçbir muamele icra olunmaması. Bakınız 19 Mayıs 1919’dan 1938’e kadar bu kanunlara aykırı bir uygulama olmamıştır. Çünkü kişisellik yok, hep millet var. Bunu Nutuk’ta şöyle ifade ediyor; “Yapılacak teşebbüs ve faaliyetlerin bir an önce şahsi olmak niteliğinden çıkarılması, mutlaka bütün bir milletin birlik ve dayanışmasını sağlayacak ve temsil edecek bir heyet adına olması gerekliydi."
 
İlker BAŞBUĞ,'Atatürk Nasıl Bir Liderdi?' sorusunu şöyle yanıtladı:
"Atatürk’ün liderliğini karakterize eden üç temel husus var.
1. Bütün yaşamında bütün icraatında reel politika gerçekçi hayalcilik yok ütopya yok.
2. Güç dengesini çok iyi uygulayabilen bir stratejik düşünceye sahip
3. Gerçek anlamda karizmatik lider olması ve bugün dahi onu aramızda canlı olarak yaşamasının temel niteliği karizmatik liderliğinin değer ölçülerine bağlı olması
4. Vizyonel bir liderdi, 1. Dünya savaşının başında Almanların 1. Dünya harbini kaybedeceğini söylemekten çekinmeyen cesarete sahipti."
 
26. Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ konferans konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Yaklaşık iki saat süren program sonunda 26. Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ’a Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ergül Akçakaya’yı temsilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz tarafından plaket takdim edildi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır