27 Ekim 2016 Perşembe

İŞE GİDİŞ-GELİŞ SÜRELERİ MESAİDEN SAYILIR MI?" SORUSUNUN CEVABINI AVRUPA ADALET DİVANI VERDİ!

 yeni kararAVRUPA’DAN İŞÇİ VE İŞVERENİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ KARAR!
Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı yeni kararlar hem çalışanları hem de işverenleri yakından ilgilendiriyor. Sahada çalışılan işlerde, işe gidip gelme süreleri çalışma süresi olarak sayılacak; yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanın hasta olduğu günler izninden düşmeyecek.Avukat Cevat Kazma çıkan kararın Türkiye’yi de bağladığını ve ülkemizde de uygulanmak zorunda olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği bünyesindeki en yüksek mahkeme olma özelliği taşıyan Avrupa Adalet Divanı, çalışanların hakları ile ilgili önemli değişiklikler yaptı. Artık AB sınırları içinde, ofiste değil de sahada çalışılan işlerde işe gidip gelme süreleri çalışma süresi olarak sayılacak. Ayrıca, yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanın hasta olduğu günler izin olarak sayılmayacak. Kararların ortaya çıkmasındaki temel sebep ise İspanya’daki bir güvenlik sistemi şirketi ile çalışanı arasında geçen bir dava.

Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı kararların Türkiye’deki mahkemeler açısından bağlayıcı olduğunu belirten Avukat Cevat Kazma, alınan kararlarla birlikte, pazarlama ve satış temsilcileri, elektrik ustası, gaz tesisatçısı, bakım görevlisi gibi meslekleri yapan kişilerin işe gidiş geliş saatlerinin çalışma süresinden sayılacağını ifade etti.

Diğer önemli bir karar ise yıllık izin dönemleriyle ilgili. Avukat Cevat Kazma, yıllık izni sırasında rahatsızlanan çalışanların hasta olduğu gün sayısının bundan böyle yıllık izin günlerinden düşmeyeceğini belirtti. Çalışanlar o günleri dilerse izinlerine ekleyebilecek ya da daha sonra kullanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır