12 Ekim 2016 Çarşamba

Dünyanın gözü enerji ve İstanbul'da

Tarihinde ilk kez 1977 yılında 10. Dünya Enerji Kongresi’nin gerçekleştirildiği İstanbul, bu kez 23. Dünya Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. “Yeni Ufukları Kucaklamak” temasıyla gerçekleştirilen Enerji Zirvesi’ne 82 ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti. MEDYA ENERJİ ZİRVESİNE KİLİTLENDİ 

23. Dünya Enerji Zirvesi’nde, sanayinin önde gelen liderlerinin yanı sıra uluslararası örgütler, medya kuruluşları, üniversiteler ve enerji sanayi birliklerinden gelen, 10.000’den fazla enerji lideri İstanbul’da buluştu. Medyanın da yoğun ilgi gösterdiği zirve 4 gün sürecek. Medya takibinin lider kuruluşu Ajans Press 23. Dünya Enerji Zirvesi’nin medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in hazırladığı Enerji Raporu’nda üç başlık öne çıktı; 1-Petrol fiyatının yıl sonunda 60 dolara ulaşması öngörüldü. 2-Putin-Erdoğan görüşmesinden sonra Türk Akımı projesinde imzalar atıldı. 3-TANAP’ın finansman anlaşmaları bitirilecek. Yıl boyunca ise enerji başlığıyla yapılan haberler dikkat çekti. Ajans Press’in verilerine bakıldığında 2016 yılı boyunca enerji konulu 8 bin 372 haberin yapıldığı belirtildi. Zirve’nin en dikkat çekici olayı hiç kuşkusuz Erdoğan ve Putin görüşmesi oldu. Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen görüşme, yazılı basında, iki günde 349 yansıma buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır