22 Haziran 2013 Cumartesi

Shell Eco-marathon’da yarışan EcoMagnesia takımı, National Geographic’in düzenlediği Halkın Seçimi Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ediyor


Shell Eco-marathon’a katılan 13 Türk takımı arasında yer alan Celal Bayar Üniversitesi EcoMagnesia takımı, National Geographic tarafından düzenlenen Shell Eco-marathon Europe People's Choice Competition'da (Halkın Seçimi Yarışması) Türkiye adına yarışıyor.  Yarışmada kazananlar, 24
Haziran’a kadar süren halk oylamasıyla belirlenecek.
Celal Bayar Üniversitesi EcoMagnesia takımı, Mayıs ayında Rotterdam’da katıldığı Shell Eco-marathon yarışmasının ardından Avrupa'da farklı bir platformda daha Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. National Geographic tarafından düzenlenen Shell Eco-marathon Europe People's Choice Competition'a (Halkın Seçimi Yarışması) Türkiye adına katılan tek takım EcoMagnesia oldu. Avrupadan 40 takımın yer aldığı yarışmayı halktan en çok oy alan takım kazanıyor. 24 Haziran 2013 tarihine kadar sürecek olan oylamada bir günde en fazla üç takım olmak üzere her gün yeniden oy verilebiliyor. 
Celal Bayar Üniversitesi EcoMagnesia takımına destek vermek isteyenler aşağıda yer alan linklerden yarışma ve takımlar hakkında bilgilere ulaşarak, oylamaya katılabilirler.
http://environment.nationalgeographic.com/environment/energy/great-energy-challenge/peopleschoice/europe/2013/celalbayaruniversity/
 Oyunuzu aşağıdaki bağlantıda yer alan listede 5.ci sırada 4.cü olarak yer alan Celal Bayar Üniversitesi   EcoMagnesia Takımı'na verebilirsiniz..
 
Shell Eco-marathon hakkında:
Royal Dutch Shell'in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için global çapta düzenlediği  Shell Eco-marathon yarışmasının 29.cusu bu yıl geçtiğimiz Mayıs ayında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirildi. Avrupa'dan 24 ülkeden 183 öğrenci takımının 1 litre yakıt veya 1kWs enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele ettiği yarışlara 13 Türk takımı katıldı.  Shell Eco-marathon'a Türkiye'den katılan takımlar arasında yer alan ve "Prototip" kategorisinde yarışan Celal Bayar Üniversitesi'den EcoMagnesia takımı da başarılı bir performans sergiledi. EcoMagnesia, 'Tarzan 2' isimli aracıyla, 36 takımın katıldığı "akü beslemeli elektrik" sınıfında 206.82 km/kWh derecesiyle 20'nci oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır