7 Ekim 2011 Cuma

HESAP VERMEK, iŞTE BÜTÜN MESELE BU..

İnternette okuduğum bir yazı,  yaptıklarımızın hesabını verebilecek miyiz sorusu üzerine bakın neler yazılmış, söylenmiş.Çevremizde, işyerimizde haberlerde izliyoruz siyasetçiler ve herkes bir çok şey yapıyor, söz veriyor. Mahkemelerin, adil olup olmadıkları veya ihtiyaca cevap verebilecek zamanları dolayısıyla adaletin tecelli edebileceği tartışmalı durumlar oluşuyor.
Ne yazık ki doğru ve hak anlamını kaybetmiş durumda; gaztelerde, tv lerde, internette en azından gerçek hayatta şahit oluyoruz.
kendi kendimize ''Hesabını nasıl verceksin sorusuna'' içten ve adil bir şekilde cevap verebiliyorsak ne mutlu bize. 
Siyasetçiler özellikle çok düşünmeli az konuşmalılar...
__________________________________________
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Karşılıklı rızâya dayanan ticâret hâli müstesnâ, mallarınızı bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda yemeyin…” (Nisâ, 29)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kimin üzerinde din kardeşinin ırzı, nâmusu veya malıyla ilgili bir zulüm varsa, altın ve gümüşün bulunmayacağı kıyâmet günü gelmeden evvel, o kimseyle helâlleşsin. Yoksa kendisinin sâlih amelleri varsa, yaptığı zulüm miktârınca sevaplarından alınır, (hak sâhibine verilir.) Şayet iyilikleri yoksa, zulüm yaptığı kardeşinin günahlarından alınarak onun üzerine yükletilir.” (Buhârî, Mezâlim 10, Rikâk 48)
Hz. İsa (as) bir mezarlığa uğradı ve ölülerden birine seslendi. Allah Teâlâ da seslenilen ölüyü diriltti. Hz. İsa, ölüye sordu:
"–Sen kimsin?"
Adam:
"–Halkın yükünü taşıyan bir hamal idim. Bir gün bir şahsa ait odunları taşırken, dişlerimi kurcalamak için odundan bir çöp (kürdan) kopardım. Öldüğüm zamandan beri bu kürdan (ve hesabı) benden istenmekte!.." dedi. (Kuşeyrî, s: 210)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır