16 Haziran 2010 Çarşamba

BURSAPOR GÖNÜLLERİNDE ŞAMPİYONU


Bu senenin en güzel olaylarından biri Bursaspor'un şampiyon olmasıdır.Futbolda şampiyon olarak beşinci büyük olduğunu ilan eden Bursaspor'u bizde alkışladık, alkışlıyoruz.
Bursaspor; parayla veya diğer güçlerle de herşeye sahip olunamayacağını, çalışma ve alçak gönüllülükle de başarıya ulaşılabileceğini bize gösterdi.
Bu yönden de büyük bir kitle Bursasporlu olmamasına rağmen Bursaspor'u elleri patlayacakmış gibi gönülden alkışladı.
Bursaspor'dan Avrupa'da da başarılar bekliyoruz..
Bursaspor'un Avrupa başarılarını da bilgi anlamında Wikipedia'dan alıntılayarak ekleyelim;

Avrupa Kupaları ve Başarıları

Kupa Galipleri kupası

1974-75 sezonunda Kupa Galipleri kupasında çeyrek finale yükselmeyi başardı. Avrupa Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Finn Harps'ı eleyen, ikinci turda Dundde United'ı Vahit'in attığı müthiş golle saf dışı bırakan Bursaspor, çeyrek finalde S.S.C.B.'nin Dinamo Kiev takımıyla eşleşti. Güçlü rakibine elenen Bursaspor, Dinamo Kiev'in kupayı kazanması üzerine o dönem Avrupa'nin 2'inci kupası olan Kupa Galipleri Kupası'nda Beşincilik ünvanını elde etti.

1986-87 sezonu başında Avrupa kupa Galipleri Kupası illk turunda Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax'la eşleşen yeşil beyazlılar, iki maçta da yenilerek kupanın dışında kaldılar.

İntertoto Kupası

1994-95 sezonunu lig altıncısı olarak bitiren Bursaspor, ilk kez düzenlenen İntertoto Kupası'na katıldı. Önce grup maçlarını oynayan yeşil beyazlı ekip İngiliz Wibledon, Belçikalı Charleroi, İsrailli Beitar ve Polonyalı Kosice gibi ekiplerin önünde birinci oldu. İlk eleme turunda YunanOfi Crete takımını eleyen Bursaspor, Alman Karslruher takımıyla eşleşti. Atatürk Stadyumundaki maçın normal süresi 2-2, uzatma devreleri ise 3-3 sonuçlandı. Penaltı atışları sonucunda turu geçen taraf 9-8 üstünlükle Karslruher oldu. Bu karşılaşma da sergilenen futbol Bursaspor'u Türkiye'nin takımı haline getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır