18 Haziran 2010 Cuma

CEMİL SAĞYAŞAR, YILMAZ AMCA ve İSMEK


İsmek; iş sahibi olmak, faydalı zaman geçirmek, kendini geliştirmek, sanat öğrenmek hatta yaşlı veya sağlığı yerinde olmayan insanları hatırlamak kısaca insanlığa faydalı olmak için değerlendirilmesi gereken bir kurum.

İstanbul Büyük Şehir Belediye'sinin bir girişimi; İsmek.

Yukarıda yazdığım şeyleri biraz abartmış olabilirim.
Doğruya doğru, eğriye eğri..
İstanbul ve diğer belediyelerin iyi hizmetlerinin yanında yanlış veya yapamadığı hizmetlerde var.Bunlardan biri; ilk kez başımıza gelen mahalle yollarının asfaltlanması ve yaparken bana sorulmaması, bilgi verilmemesi , sonuçta parasının benden alınması (400/750 TL)...

Bazı hatlarda yoğunluk olmasına rağmen otobüs konulmaması, gibi daha birçok şey..

Gelelim İsmek konusuna...

Neredeyse iki haftadır Eyüp Feshane'de İsmek etkinlikleri var;
tanıtımlar, konserler, yapılan eserlerin sergilenmesi..

Bu akşam Sadabat Salonun'da Türk Sanat Müziği Ziyafeti vardı.Cemil Sağyaşar yönetiminde İsmek Darülacaze Kursiyer Korosu ile Bahçelievler Kursiyer Korosu kulaklarımızın pasını aldı.

Önce Darülaceze Kursiyerleri konser verdi.

Sanat müziğinin seçkin eserleriyle bizler coşturdular.
Kursiyerlerden iki kişi solo şarkıda söyledi.
Fotoğrafta görünen Yılmaz Amca;
şarkı söyledikten sonra onlara bu imkanı verenlere ve sanatçı Cemil Sağyaşar'a teşekkür etti. Ve ekledi; Darülaceze'yi fırsat buldukça ziyaret edin, (orada) yatalak, hasta ve ilgiye muhtaç kişiler var...Bugün buradayız, yarın siz nerede olacaksınız?
Evet; Yılmaz Amca, herşeyin güllük gülistanlık olmadığını birde hayatın farklı bir yanının olduğunu, bize hatırlattı.
Yılmaz Amca aslında bence çok büyük söz söyledi, üzerinde çok düşünmek lazım; Bugün buradayız yarın siz nerdesiniz?
Yılmaz Amca'nın söylediği eserin ilk mısraları şöyleydi;
Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime... (Kemani Tatyos Efendi)
Bu olayın dışında, Cemil Sağyaşar'ın koroyu ve orkestrayı yönetmesi şarkıların güzelliği ve söyleyenlerin emeği kadar izlenmeye değerdi.Bir sanat bilmiyorum etkinlik çerçevesinde sırtını izleyiciye (zaman olarak % 99 oranında) sırtını dönsün ve keyifli , güzel bir çalışma çıkarsın..
Sanki stadlarda maç yöneten teknik direktörler gibi ve hatta onlardan daha iyi, gösterişli ve keyif verici..Türkçemize giren kelimelerden biri olan şov (show) aslında gösteri , güzel anlar ortaya çıkarmak,bence. Cemil Bey'in şarkının temposuna göre el hareketleriyle sesin azalıp artmasını aynı zamanda enstrümanlarıda yönlendirmesi çok harikaydı.
Bu etkinlik çerçevesinde bu kadar güzel konuları (sergileri, konserleri) hem ücretsiz izliyorsunuz, hemde keyif alıyorsunuz..
Sonuç olarak, kursiyerlerin çabası, Darülaceze ekibinin mutluluğu ve bize verdiği mesaj ile Cemil Hoca'nın yönetmenliği görülmeye değerdi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır