13 Haziran 2013 Perşembe

MESAM KORSANA SAVAŞ AÇTI


MESAM, imzaladığı sözleşmeyle dijital müzik korsanlığına karşı üyesini koruma altına alan İlkMeslek Birliği oldu.

Türkiye’nin müzik eserleri alanında kurulan ilk meslek birliği olan MESAM, Dünyanın Dijital Korumaalanında en büyük şirketi olan Rubbit LLC ile, Türkiye’de korsana son vermek için sözleşme imzaladı. MESAM imzaladığı sözleşmeyle, üyelerini internet korsanlığına karşı koruyan
ilk meslek birliği oldu.MESAM’ın imzalamış olduğu sözleşme aynı zamanda dijital platformlarda kullanılan müziklerin ölçümünüde sağlayan bir yapının kurulmasını sağlıyor.

MESAM’ın lisansladığı Turkcell Müzik, TTNET Müzik, Avea Müzik, Itunes, Spotify, Deezer ve daha birçokönde gelen müzik platformunun servis ettiği müzikler, bu yapı sayesinde tam olarak ölçülebilir veraporlanabilir hale geliyor. Bu konuda açıklama yapan MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağkurulacak sistemin MESAM üyelerinin çıkarlarını korumak açısından önemini şu şekilde ifade etti: “Şu anakadar kullanılan içeriklerin raporlamasında, karşı taraftan gelen raporların verilerini esas alıyorduk. AncakRubbit’in MESAM bünyesinde, çok yakında hizmete sokacağı server sistemi ile tüm bu şirketlerin,üyelerimize ait hangi eseri ne zaman ve kaç kere kullandığı yüzde 100’e yakın bir doğruluk oranı ile tespitedilebiliyor. Muhakkak ki korsana karşı dijital koruma satışlara son derece destek verecek ve sonrasındagelecek doğru raporlama sayesinde yıllardır dijital pazardan hak ettiğini alamayan eser sahibi üyelerimizAvrupa ve Dünya standartlarının bile üstünde bir korumaya kavuşacak.”

Rubbit şirketi, geçen yıl 30 Milyon üzerinde siteden korsan içerik kaldırma rekoru ile dünyanın bu konudaen önemli şirketi. Amerika merkezli olan şirket son derece kısa bir sürede korumaya aldığı şarkılara aitiçerikleri illegal sitelerden kaldırabiliyor. Aynı zamanda illegal içerik sağlayan siteler, son derece ağırtazminatlarla ve cezalarla karşı karşıya kalıyor. Bu konuda açıklama yapan Rubbit Türkiye GenelMüdürü Emre Teker ise şunları söyledi: “MESAM ile imzaladığımız sözleşme bir çatı anlaşma. Yaniiçeriğini koruma altına almak isteyen sanatçıların muhakkak bize direk veya MESAM aracılığıyla başvurupiçeriklerini koruma altına almaları için vekalet vermeleri gerekiyor. Aksi takdirde koruma altınaalınmıyorlar. Korumaya aldığımız sanatçıların içeriklerini son derece kısa bir zamanda internetteki illegalsitelerden kaldırıyoruz. Bu temizliğin bir neticesi olarak şarkıyı dinlemek isteyenler sadece legal sitelerikullanıyorlar ve sanatçının dijital geliri önemli oranda artıyor. Örneğin dijital geliri yıllık 50 bin TL olan birsanatçı, şarkılarının sadece legal sitelerde olmasından dolayı bunun 10 katı bir rakamı rahatlıklakazanabiliyor. Bunu dünyada yaklaşık 3 senedir uyguluyoruz ve sektörümüzde açık farkla lideriz. Şu an 4bin’in üzerinde kurum ile aktif olarak çalışıyoruz.”

Korsan siteler şu an internetteki dijital müzik gelirlerini yüzde 90’dan daha fazla düşürüyor. Ancak bunlarınkısa bir sürede temizlenmesi ile gelirlerde yüzde 1000’lere varan artışlar bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır