22 Şubat 2016 Pazartesi

Piyasaların olumlu tepkisi için toplumsal konsensüs şart


Uluslararası piyasalarda ve Türkiye’deki gelişmeler, yatırımcılar için doğru zamanda doğru yatırımı yapmayı çok daha önemli hale getiriyor. Bu dönemde, online yatırım bankacılığı uzmanı, bireysel ve kurumsal müşterilerine işlem ve yatırım stratejileri için tüm araçları sunan Saxo Bank'ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets, düzenlediği eğitim semineri ile yol haritasını  yatırımcılar ile paylaştı.
Açılış konuşmasını Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Müdürü Özgür Hatipoğlu’nun yaptığı seminerde konuşan Saxo Capital Markets Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, uluslararası dünya piyasalarındaki son gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını yorumladı. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği seminerde konuşan Paksoy,Türkiye siyasi kaosu ve başkanlık sistemi tartışmasını toplumsal konsensüsle atlatabilirse piyasalar da olumlu tepki verecektir. Bu durumda Dolar-TL bandında aşağı yönlü hareket olur” dedi.

Global kriz devam ediyor
Paksoy, ezberlerin bozulduğu yeni ezberlerin dağıtıldığı yeni bir dünyaya geçmek ve bu dünyayı algılayıp anlatmanın her geçen gün zorlaştığına değinerek, “Her şey fiyat üzerinden gidiyor, fiyat görece bir kavram. 2008 yılında başlayan kriz yaşanmaya devam ediyor, sadece faz değiştirdi. Güven bunalımı dünya üzerinde henüz kalkmadı, her geçen gün artıyor. Güvenli limanlardan gerçek piyasalara doğru para akışı geciktikçe dünyanın finansal sistemi sorgulanmaya devam edecek” dedi.
FED baş aktör olacak
Bu yeni düzende baş aktörün FED olmaya devam edeceğini belirten Paksoy, “Bir tarafta Merkez Bankaları bir tarafta piyasa var. Piyasa fiyatlama yoluyla Merkez Bankalarına devamlı sinyal gönderiyor siz benim boğazımı sıkarsanız ben de otomatikman riskli gördüğüm bütün enstrümanlardan çıkarım, güvenli gördüğüm ülkelere giderim diyor. Dolar yukarı yönle atak yaptıkça kademeli bir FED görmeye devam edeceğiz. Ancak FED piyasaları speküle etmeye devam edecek” diye konuştu. 
En önemli bariyer: Merkez Bankası başkanlık seçimi
Uluslararası piyasalar açısından Mart ayının kritik bir ay olacağını ifade eden Paksoy, şöyle konuştu: “Ortadoğu merkezli jeopolitik bir risk olabilir. Şu anda Suriye’de yaşanan gelişmelere tepkiyle piyasa fiyatlamasını yapacak. En önemli ekonomik bariyer Merkez Bankası başkanının kim olacağı… Şu anda nötr durumdayız. Gösterge tahvilde 11.5-12 bandını geçemediğini görüyoruz. Bu bandın aşılmaması çok önemli, geçecek olursak yeni bir Türkiye demek olur.”
Dolar kurunda yıl içinde 3.15-3.25 TL bandının görülebileceği tahminini yapan Paksoy, dolarda uzun vadeli yatırımı tavsiye etmediğini sözlerine ekledi.
Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Müdürü Özgür Hatipoğlu ise ‘Yılın ilk çeyreğine dair yatırım fikirleri’başlıklı konuşmasında yatırım stratejilerini aktardı ve ardından ödüllü yatırım platformu SaxoTraderGO ile işlem örnekleri anlatıldı. Katılımcılar konuşmaların ardından merak ettikleri soruları Saxo Capital Markets ekibine birebir sorma imkanı buldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır