27 Şubat 2016 Cumartesi

BBC, BMW, Versace, Whatsapp, Apple, Google, Youtube, Gmail, Chrome.....

BBC, BMW, Versace, Whatsapp, Apple, Google, Youtube, Gmail, Chrome, Googlemaps, Facebook, Amozon, Blogger, İnstagram, Turkcell başta olmak üzere birçok dünya devi marka .istanbul ve .ist alan adı uzantılarının sahibi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından internette hizmete sunulan .istanbul ve .ist üst düzey alanları dünya markalarından yoğun ilgi gördü. 27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk ve tek alan adı uzantıları .istanbul ve .ist. ilk olarak global markalara açılmıştı. Medya A.Ş. 26 Şubat’ta sona eren .istanbul global markalar dönemini dünya devleriyle kapattı. BBC, BMW, Versace, Whatsapp, Apple, Google, Youtube, Gmail, Chrome, Googlemaps, Facebook, Amozon, Blogger, İnstagram, Turkcell gibi birçok dünya devi marka bu sürede .istanbul ve .ist alan adı uzantılarının sahibi oldu.

Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, global markalar için açıkladıkları dönemi çok yoğun geçirdiklerini söyledi. Günde 300’e yakın başvuru aldıklarını belirten Kaplan, “İnanıyoruz ki işletmelerden organizasyonlara ve bireylere .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum, İstanbul’un sağladığı prestij, görünürlük, güvenilirlik ve değerden potansiyel olarak faydalanacak, İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslerine taşıyacak ve .istanbul ve .ist, dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendirecek” dedi. .istanbul ve .ist yeni üst düzey alanlarının, İstanbul’un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını da küresel ölçekte yaygınlaştıracağını söyleyen Kaplan, 2016 sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır