24 Mart 2013 Pazar

ÇANAKKALELi FiLMLER...

Son zamanlarda Çanakkale ile ilgili sinema filmleri çoğaldı. Bu konuda bir araştırma yapılmış. Tabii ki filmlerin yapılması tarihimizi hatırlamak umutmamak ve unutturmamak çok önemli. Birde filmlerin hangi gözle baktığı da önemli. Daha önce bir film hatırlıyorum, Çanakkale de askerimizi şehit edenler masum gibi gösteriliyordu.Ayrıntılar önemlidir!!!
Basın bülteni aşağıdadır;


Her yıl olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Yıldönümü sebebiyle yurt genelinde törenler düzenlendi. Şiirler okundu, geçitler düzenlendi, şehit anneleri gözyaşlarını tutamadı.

Bir destan olarak nitelendirilen Çanakkale zaferine verilen önem, Ajans Press’ten alınan verilere göre her yıl daha çok artıyor. Medya’da yer alan 18 Mart haber adetleri 2009’da sadece 334 adetken, 2012’de bu rakam 1.298 habere erişmiş bulunuyor.

Ayrıca yıllardır belgesellere konu olan Destanın artık hemen her yıl uzun metraj sinema filmleri vizyona girmekte. Türk sinemasının göz ardı edilemeyecek ilerleyişi sayesinde ise bu filmler her defasında biraz daha kaliteli ve ilgi çekici olmakta. Böylelikle yeni nesil, tarihini beyaz perdede izleme şansına erişmiş bulunmakta.

2012’nin son aylarında vizyona giren “Çanakkale 1915” ve “Çanakkale Çocukları” isimli 2 sinema filminin ardından bu hafta vizyona giren “Çanakkale Yolun Sonu”   6 ay içindeüçüncü Çanakkale filmi olarak dikkatleri çekmekte.

Ajans Press’ten alınan haber adetlerine göre geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan Çanakkale Filmlerinin şahlanmasına medyadan da destek gelerek, Çanakkale Zaferimizi konu alan filmler, yazılı basında 6 aylık bir sürede toplam 1.126 adet haber yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır