28 Aralık 2012 Cuma

Kariyer.net çalışanların 2013 yılı için zam beklentilerini anket ile araştırdı

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net, yeni yıla sayılı günler kala çalışanların zam beklentilerini düzenlediği bir anket ile araştırdı. Anketin sonuçlarına göre katılımcıların ücret artışı beklentileri, geçen yıla göre daha yüksek. İstediği oranda zam alamadığında takdirde iş değiştirmeyi düşünenlerin oranı yüzde 73.

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net, yeni yıla günler kala çalışanların ücret artışı beklentilerini, yaptığı bir anket çalışması ile araştırdı. 16,5 milyon özgeçmiş ve 41 binin üzerinde firmanın kayıtlı olduğu Kariyer.net üzerinden 20-25 Aralık 2012 tarihleri arasında
yapılan ankete toplam 9 bin 735 kişi katıldı.
Sonuçlar 2013 yılı için çalışanların zam beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ankette çalışanlara 2013 yılı için ne kadar ücret artışı bekledikleri soruldu. Katılımcıların yüzde 37’si enflasyon oranı ile yüzde 25 arasında bir ücret artışı beklerken katılımcıların yüzde 14’ün beklentisi yüzde 25’ten fazla ücret artışı yönünde. Enflasyon altında ücret artışı bekleyenlerin oranı ise yüzde 49.
“İstediğim zammı alamazsam yeni iş ararım”
Anket kapsamında sonucu en çok merak edilen soru, “Bu yıl istediğiniz ücret artışını alamazsanız, ne yapacaksınız?”oldu. Çalışanların yüzde 73’ü istediği oranda zam alamadığında iş aramaya başlayacağını söylüyor. İşine devam ederek yıl içinde zam için tekrar konuşacağını belirtenlerin oranı ise yüzde 27.
2013’te 2012’ye kıyasla daha fazla zam bekleniyor
Kariyer.net tarafından yapılan anketin sorulan “Sizce bu yıl ücret artışları geçtiğimiz yıla göre daha fazla mı olacak?” sorusuna katılımcıların yüzde 75’i Evet yanıtı veriyor. 2013 yılında ücret artışının 2012 yılına göre daha az olacağını belirtenlerin oranı ise yüzde 25.
Performansa dayalı ücretlendirme önemini artıracak
Anket çalışmasının sonuçlarını değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “Her yıl başında ücret artışı hem şirketlerin hem de çalışanların en önemli gündem maddesi. Yeni iş fırsatlarına açık olan Kariyer.net kullanıcıları arasında yapılan bir ankette ücret zammı beklentisinin yüksek olması sürpriz değil. Ancak genele baktığımızda, çalışanların beklentilerinin arttığını söyleyebiliriz. Bu sonuçlar, şirketler açısından da yönetilmesi gereken önemli bir olguyu ortaya koyuyor. Günümüz iş dünyasında ücret, prim ve yan haklarla birlikte kişiye özel paketler olarak şekilleniyor. Şirketler, ellerindeki bütçeyi en iyi çalışan için kullanabilmek adına performans sistemleri oluşturuyor. Performansa dayalı ücretlendirme 2013’te önemini artıracak” diye konuştu.
2012 yılında toplam 500 bin kişiye iş fırsatı doğdu
Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net, Aralık ayı itibariyle yaptığı yıl sonu projeksiyonuyla 2012 yılında istihdamını en çok attıran illerin haritasını çıkardı. Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla en fazla ilan artışı görülen iller, Marmara’da Kocaeli, Ege’de Manisa, Akdeniz’de Kahramanmaraş, İç Anadolu’da Sivas, Doğu Anadolu’da Muş, Güneydoğu Anadolu’da Mardin ve Karadeniz Bölgesi’nde Bartın ve Kastamonu oldu.
2012 yılında yayınlanan yeni iş ilanları sayılarını ve istihdam rakamlarını değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “2012 yılında yayınlanan yeni iş ilanları sayılarında 2011 yılına kıyasla yüzde 8,5 oranında artış görüldü. 2012 yılı sonu itibariyle toplam yeni iş ilanları sayısı 160 bini aşarken; yaklaşık 500 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu. Bu rakamlar 2011 yılında 148 bin ile toplam 450 bin kişi için iş fırsatına işaret ediyordu” dedi.

Kariyer.net Hakkında
Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net’in aday veritabanında 16 milyon 500 bin özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 41 binin üzerinde firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor.
Bugüne kadar 950 bin kişi Kariyer.net üzerinden iş buldu. Yaygın bir hizmet ağına sahip olan Kariyer.net, İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, İzmir ve Samsun’da bulunan 14 satış ofisi ile müşterilerine ve adaylarına hizmet veriyor. Kariyer.net’in en önemli özelliği, teknolojideki her yeniliği hiç zaman kaybetmeden İK’nın kullanımına sunuyor olması. Adayla işvereni en hızlı ve en ekonomik şekilde bir araya getirebilmek için Kariyer.net her geçen gün uygulamalarına yenilerini ekliyor. Hem adayların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını çok iyi takip edip bu ihtiyaçlara ürün ve hizmetlerle hemen yanıt veren Kariyer.net böylece yıllardır sektördeki liderliğini koruyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır