30 Temmuz 2009 Perşembe

ACİL SERVİS



''En ufak bir sorunda hemen hastaneye koşulduğundan ne bina yetiyor ne de doktor.''.Bunu hastanenin Acil servisinde bekleyen bir amca söylüyordu.Acil sevisler bu yüzden insan kaynıyor.Adı üstünde ACİL servis.Ama bakıyosunuz 6 aydır sırtı ağrıyan veya 1 haftadır eli ağrıyan acil servisi meşgul ediyor.Kaza geçiren veya hayati tehlikesi olan hasta kalabalık yüzünden - zaman yüzünden zor durumda kalıyor.Bazı durumlarda saniyeler bile önemli. Son zamanlarda uygulanan Performans sistemi ise her hastaya bütün tetkiklerin istenmesine sebep. oluyor.İyi ama bazı durumlarda boşuna zaman ve devletimize yani bizim cebimize maddi kayıp oluyor.Birde film çektirirken radyasyon alıyorsunuz.
İyileşmek için GEREKİRSE tetkik uygulanmalı.Muyene edilmeden tetkik olayı Performans sistemine!!! yarıyor.Ne kadar çok yazılırsa yazan para kazanıyor.Bilinmiyorsa hastanelerde veya nette araştırmanızı öneririm..Çoğu zamanda tetkiklere bile bakılmıyor yada karnı ağrıyan adama ekg veya tansiyon ölçümü yaptırılıyor.
HER ZAMAN BÖYLE OLMUYOR ama BELİRGİN şekilde bunlarıda görüyorsunuz.Hastanızı götürdüğünüzde bunları farkedebiliyorsunuz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır