25 Kasım 2015 Çarşamba

Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015

ORTAM SANAL, ZARAR GERÇEK
Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı’nın (ENISA) “Siber Güvenlik Ayı” çerçevesinde gerçekleştirdiği ortak çalışmalar kapsamında, güvenlik teknolojileri şirketi Lostar tarafından, BimSA’nın sponsorluğunda düzenlenen “Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015”de ödüller sahiplerini buldu.

Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması 2015’e, 48 üniversiteden 175 yarışmacı, toplamda 104 slogan, 75 poster, 8 kısa film 7 el ilanından oluşan 194 eser katıldı. Türkiye dışında, Irak, Almanya, Hırvatistan, Pakistan ve Romanya’dan da takip edilen “Siber Güvenlik Farkındalığı Yarışması”nda çalışmalar twitter’da #siberfarkindalik ve facebook’ta/guvenlikyarismasi adresinde takipçiler tarafından oylanarak değerlendirildi.

"GÜVENLİĞE YATIRIM YAPIYORUZ"
BimSA sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın Seçici Kurulu’nda yer alan BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “ABD Başkanı Barack Obama’nın başlattığı ve her yıl Ekim ayında gerçekleştirilen “Siber Güvenlik Ayı” etkinlikleri çerçevesinde Lostar’ın organizatörlüğünde düzenlediğimiz yarışmamızda kazananları tebrik ediyorum. Siber güvenlik farkındalığı için önemli bir çalışma gerçekleştirdik. BimSA olarak, güvenlik konusu faaliyet alanlarımızın ayrılmaz bir parçası. Bu konu üzerinde çok hassasiyetle duruyoruz, ve gerekli yatırımları yapıyoruz. ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikamız ile yaptığımız çalışmaların güvenilirliğini belgeliyoruz.” dedi.
Slogan kategorisinde “#siberuzay/Ortam sanal, zarar gerçek” sloganıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Gürol Canbek 1.’inci, “#BirTık/Bir TIK’la her şey değişebilir”sloganıyla Gazi Üniversitesi’nden Salih Erdem Erol 2.’inci, #BeAvare/“Siber Güvenlik Vücutta Bağışıklık Sistemi Gibidir, Fakında ol” sloganıyla KTO Karatay Üniversitesi’nden Emin Naci Ülker 3.’üncü oldu.

El ilanı kategorisinde “Zor Değil” isimli çalışmasıyla Akdeniz Üniversitesi’nden Cem Ilgazlı 1.’inci,
 #wecandoit isimli çalışmasıyla Ege Üniversitesi’nden Halil Altar 2’.inci,"İzinVermeyin” isimli çalışmasıyla Erzincan Üniversitesi Şükran Akdemir ise 3.’üncü oldu.

Poster kategorisinde ise, “klişeler2” isimli ortak çalışmalarıyla Anadolu Üniversitesi’nden Zübeyir Topal ve Kadir Has Üniversitesi’nden Oğuzcan Ünver 1.’ciliği, “AğaTakılma” konseptindeki posterleriyle Akdeniz Üniversitesi’nden Selim Burunkaya ve Ekremcan Arslan 2.’ciliği, “Siber Son” konseptindeki poster çalışmalarıyla Akdeniz Üniversitesi’nden Çağla Uysal ve Turgut Yılmaz 3.’cülüğü kazandılar.
Kısa Film, kategorisinde ise “Bilinmeyen Kişi” isimli filmiyle Akdeniz Üniversitesi’nden Pelin Özkaya 1.’inci, “Siber Son” isimli kısa filmleriyle Akdeniz Üniversitesi’nden Çağla Uysal ve Turgut Yılmaz Kısa “Neden Bilgi Güvenliği” isimli kısa filmiyle ODTÜ’den Gürol Canbek 3.’üncü oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır