25 Kasım 2015 Çarşamba

Siz İstemedikçe Kimse Çalışmanızı Bölemesin

Türkiye’de günde 50 bini bulan istenmeyen numaralardan gelen çağrı ve kısa mesajlar, birçok cep telefonu kullanıcısının en büyük sorunları arasında. Özellikle vakitsiz çalan telefonlar ve gerçekten kimden geldiği bilinmeyen kısa mesajlar, kritik durumlarda kullanıcıların dikkatini dağıtıyor.

Veritabanında bulundurduğu 2 milyarı aşkın telefon numarası ile istenmeyen çağrıların belirlenmesi ve engellenmesi konularında dünya lideri olan Truecaller, kullanıcılarının çalışma verimliliğini de artırıyor. Cep telefonları uzmanlar tarafından yapılan bir işteki verimliliğin düşmesine neden olan en büyük etken olarak gösteriliyor. Birçok farklı araştırma sonucu gösteriyor ki, bu verimlilik kaybı günde 1 saati bulabiliyor. Cep telefonlarının kendileri yeterince dikkat dağıtıcı değilmiş gibi, bir de istenmeyen aramalar ve reklam mesajları ile uğraşmak zorunda kalan kullanıcıların başı işlerini yetiştirmemek sebebiyle derde girebiliyor.
Cep telefonlarını verimlilik kaybettirici bir dış etken durumundan çıkartmak için kullanıcılar ya telefonlarını kapatıyor veya tamamen sessize alıyorlar. Ancak bu durumda gerçekten acil bir çağrıyı veya bekledikleri önemli bir mesajı çok geç fark edebiliyorlar. Bu durumlar ise ayrı birer verimlilik kaybı yaşanmasına neden oluyor.
Tanımadığınız kişiler ile uğraşmak zorunda kalmayın
Truecaller’ın akıllı algoritmaları, sizi durduk yere arayan kişinin kim olduğunu, rehberinizde kaydı olmasa bile söylüyor. Truecaller topluluğu tarafından spam olarak belirtilen numaralar ayrıca işaretleniyor ve kullanıcı isterse böyle numaralardan hiçbir arama veya kısa mesaj gelmemesini seçebiliyor. Böylece bir telefon geldiğinde gerçekten kendisi ile ilgili kişilerden birinin aradığını garanti altına alıyor.
Sınavlara hazırlanan öğrencilerden, yoğun toplantı tempoları olan kurumsal çalışanlara kadar herkes Truecaller uygulamasını kullanarak istenmeyen çağrı ve kısa mesajların işlerini bölmesini engelleyebiliyor. Truecaller kullanıcıları, birbirlerinin ne zaman müsait ne zaman meşgul olduklarını daha telefon numarasını çevirmeden bile görebiliyorlar. Böylece kullanıcı kitlesi, kimi ne zaman araması gerektiğini biliyor ve kritik bir anda işleri aksatabilecek, gereksiz bir telefon konuşması yapmamış oluyorlar. Truecaller aynı zamanda numarası görünmeyen aramaların tamamen engellenmesini de sağlıyor.
Android için: https://play.google.com/store/apps/dev?id=5383913004303935162
iOS için: https://itunes.apple.com/us/developer/true-software-scandinavia-ab/id336142200
Windows Phone için: https://www.microsoft.com/tr-tr/store/apps/truecaller/9wzdncrfj3ml#uygulama-ayrıntıları
Truecaller hakkında:
Truecaller, cep telefonlarına gelen ve kim olduğu bilinmeyen numaraları kullanıcıya hızlı bir şekilde gösterip, çağrıyı cevaplama veya cevaplamama tercihi sunan bir mobil uygulamadır. Truecaller, merkezi İsveç’in Stockholm şehrinde bulunan True Software Scandinavia tarafından 2009 yılında hayata geçirilmiştir. Bugün itibariyle 150 milyon kişiyi aşan kullanıcı tabanına sahip bulunan Truecaller, kişisel güvenlik ve mahremiyet haklarını en üst seviyede gözetmekte, tamamen bağımsız olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir.
www.truecaller.com/tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır