23 Eylül 2015 Çarşamba

Mobil Teknolojisine Kadın Eli Değecek

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA ), 2015 yılı Kadın İstihdamın Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik yeni bir çalışma başlattı: ‘Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın Projesi.’ İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında, Teknopark İstanbul’un iştiraki ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteğiyle uygulanacak projede, İstanbul’daki kadınların mobil teknoloji sektöründe etkinliğini arttırılması ve bu hizmetlerde etkin rol alması hedefleniyor. Projenin bir diğer hedefi ise mobil teknolojiler sektöründe istihdam edilen ve yenilikçi iş fikrini hayata geçiren kadın sayısının arttırılması olacak. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan ve sözleşmesi imzalanan projenin 2016 yılı Şubat ayında başlaması öngörülüyor.
Eğitimler 220’şer saat sürecek
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal proje kapsamında yaş sınırı olmaksızın, en az üniversite öğrencisi olan; mobil uygulama ve yazılımlara ilgi duyan kadınlara ‘Başlangıç Seviyesi Mobil Teknoloji’ ve ‘İleri Seviye Mobil Teknoloji’ başlıkları altında eğitim verileceğini söyledi. Dinçnal Kal sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’ 220’şer saat sürecek ve ücretsiz olarak verilecek eğitimler için ön başvurularwww.ito.org.tr adresinden alınmaya başlandı. Projenin hedef grubu ise en az üniversite öğrencisi veya mezunu mobil teknoloji endüstrisinde çalışmaya veya mobil teknolojiler alanındaki iş fikrini hayata geçirmeye istekli kadınlar olacak.’’
  • Mobil Teknoloji Eğitimleri ve Mobil Teknoloji Tasarım Eğitimleri katılımcılarının arasından seçilecek 30 kişi KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılabilecek.
  • Mobil Teknoloji Eğitimlerini başarı ile tamamlayan katılımcılar eğitimlerden sonra uygulama geliştirmek için Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi’ne katılacak. Kadınların geliştirdikleri fikirler, melek yatırımcıların da katılacağı ‘Dijital Girişimcilik Ödülleri’nde sunulacak.
  • Ayrıca, eğitimleri başarı ile tamamlayan ve iyi bir iş fikri olan 2 kadın girişimciye, ‘Teknopark Kuluçka Merkezi’nde yer verilecek.
Projeden faydalanacak kadınlar;
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri çerçevesinde mobil ve internet teknolojilerine yönelik ve tasarım/animasyona yönelik eğitimler ile konuyla ilgili teknik bilgilerini geliştirecek,
  • Girişimcilik eğitimleri ile yenilikçi iş fikirleri geliştirme ve bu fikirlerin hayata geçirilmesine yönelik bilgi ve donanımlarını arttıracak,
  • İletişim, içerik geliştirme ve iş geliştirme eğitimleri ile fikirlerin işe dönüştürülmesi ve sürdürülebilir hala getirilmesine yönelik becerilerini geliştirme fırsatı bulacaktır.
Eğitim Yeri/Saati : İstanbul Ticaret Üniversitesi/Sütlüce Yerleşkesi
Hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında
Eğitim Adı : Mobil Teknoloji Eğitimleri başlangıç ve ileri seviye
Animasyon Eğitimi
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır