10 Eylül 2013 Salı

Türkiye’nin “Sürdürülebilir İş Buluşması”na sayılı günler kaldı!

Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş-Green Business 2013 için geri sayım hızla sürüyor.
T.C Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile 17-18 Eylül’de İstanbul Swissotel’de düzenlenecek konferans, 100’ün üzerinde yerli ve yabancı konuşmacı, 40’ın üzerinde oturum, 80’in üzerinde çözüm ortağı, kamu ve özel sektörü bir araya getirmesi gibi yönleriyle tam anlamda “Sürdürülebilir İş Buluşması”na sahne olacak. 
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen Yeşil İş-Green
Business 2013, sürdürülebilir iş ve dünya liderlerini sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş modelleri yaratmak üzere bir kez daha İstanbul’da buluşturuyor.
Kamu, özel sektör, üniversite ve STK paydaşlığının önemine vurgu yapan ve konuyla ilgili tüm tarafları bir araya getirerek farklı sektörlerdeki “sürdürülebilir iş modelleri”ne odaklanan programıyla Yeşil İş 2013, sürdürülebilirlik alanındaki yeni fırsatları ve iş modellerini katılımcılarla paylaşıyor.
100’ün üzerinde yerli ve yabancı konuşmacı, 40’ın üzerinde oturum, 80’in üzerinde çözüm ortağıyla öne çıkacak olan Yeşil İş 2013’ün programında çok önemli yerli-yabancı konuklar bulunuyor.
The Guardian Sustainable Business Genel Yayın Yönetmeni Jo Confino’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumlara katılacak konuşmacılardan bazıları şöyle: VERDANTIX, Global Araştırma Başkanı, Kurucu Rodolphed'Arjuzon; OPOWER EMEA, VP- Genel Müdürü Nandini Basuthakur; PwC UK, Partneri Alan McGill; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)Yeşil İş Program Koordinatörü Kees Van der Ree..
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larının katılacağı “İş Dünyasının Yeni Parametreleri”,“Anadolu Şirketlerinde Sürdürülebilirlik” başlıklı iki ayrı oturum ile sürdürülebilir iş modelleri tartışılacak. “Sürdürülebilir Sermaye Piyasaları, Yatırım Fonları ve Finansman”, “Sürdürülebilir Yaşam Alanları”, “Enerji Verimliliğini Arttırmak için Davranış Bilimlerini Kullanmak” ise, Yeşil İş’in öne çıkan oturumlarından bazıları. Bunun yanında, Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi, Sürdürülebilir Belediyeler, Sürdürülebilir İş Modelleri ve İnovasyon, Sürdürülebilir Binalar, Su ve Karbon Yönetimi konuları eş zamanlı olarak tartışılacak.
Değişimi, 80’e ulaşan çözüm ortağı ve güç birliği yaptığı tüm paydaşlarıyla gerçekleştiren Yeşil İş 2013’ün Stratejik Çözüm Ortaklığı’ Schneider Electricüstlenirken; BASF - The Chemical Company, ve Bio İstanbul diğer önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. Ayrıca;  Capatect, Garanti Bankası, P&G veRehau, Çalık ise çözüm ortakları arasında bulunuyor. Vodafone ise iletişim çözüm ortağı olarak konferansa destek veriyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası birçok kurum, kuruluş ve STK konferansın destekçileri arasında yer alıyor.
Yeşil İş 2013’ün basın çözüm ortakları arasında cnbc-e, SKYTürk 360,Hürriyet, HaberTürk, Radikal, yer alırken;  medya iletişiminin çözüm ortaklığını ise; Ünite İletişim üstleniyor.
Karbon Ayak izi Siliniyor!
Sürdürülebilirlik Akademisi tüm etkinliklerini karbon nötr olarak gerçekleştiriyor. Yeşil İş 2013’te konferansın karbon ayak izi üniversiteli gönüllülerden oluşan “Karbon Avcıları” ekibi tarafından hesaplanıyor. 
Detaylı bilgi için: http://www.yesiliskonferansi.com/2013/
Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında
Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir.Türkiye’de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerininin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır.Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile; araştırmalar, konferanslar, seminerler, work-shoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir.Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir. 
http://www.surdurulebilirlikakademisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır