18 Temmuz 2012 Çarşamba

ADIM ADIM ERGENE ( ERGENE KAPKARA)


Ergene'deki aşırı kirliliğe TBMM'nin dikkatini çekmek amacıyla aşırı sıcaklar altında Uzunköprü'den Ankara'ya yürüyen Trakya Halk Komitesi üyeleri bugün başkente ulaşacak... Trakya Halk Komitesi üyeleri 10 Haziran'dan bu yana yürüdükleri güzergah boyunca topladıkları 13 bin imzayı 23 Temmuz Pazartesi günü TBMM'ye götürecek...

Ergene'deki aşırı kirliliğe TBMM'nin dikkatini çekmek amacıyla aşırı sıcaklar altında

Uzunköprü'den Ankara'ya yürüyen Trakya Halk Komitesi üyeleri bugün başkente ulaşacak. Trakya Halk Komitesi üyeleri yürüdükleri güzergah boyunca topladıkları 13 bin imzayı 23 Temmuz Pazartesi günü TBMM'ye götürecek.

Uzunköprü'den 10 Haziran günü startını verdikleri yürüyüşle Trakya'da Ergene nehri boyundaki köy ve beldelerde imza toplayarak yollarına devam eden Trakya Halk Komitesi üyeleri
Eskişehir'de bir gece konakladıktan sonra ertesi gün sabah Sivrihisar'a doğru yola çıktı. 48 kilometre yürüyen ekip Sivrihisar yakınlarında mola verdikten sonra 16 Temmuz Pazartesi sabahı 06.00'da yola çıkarak Polatlı'ya ulaşmak için 54 kilometre yürüdü. Polatlı yakınlarında konaklayan ve Ankara’ya 81 kilometre mesafeleri kalan ekip bugün Ankara'da olmayı hedefliyor.
Son üç gündür sabah 06.00 da' yola çıkarak günlük 47, 48 ve 54 kilometre yol yürüyen ekip üyeleri, “Tüm çabamız Ergene'nin bugünkü durumundan, Trakya köylüsünün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için. Bu yolda atılan her adım ülkemizin bağımsızlığı ve emperyalizmin elinden kurtarılması içindir.
Yol güzergahında Sivrihisar yakınlarından geçilirken bir köylünün anlattıkları dikkat çekiciydi. Anadolu köylüsü şu an bu bölgede var olan ekin tarlalarının susuzluktan kaynaklı iki yılda bir ekilebildiğini köy yakınlarında çıkarılan yer altı suyunun tarlalarda kullandırılmadığından bahsediyordu. Ayrıca yine bu köy yakınlarında sohbet edilen karayolu işçileri bazı tarlalarda Altınkoza isimli altın arama şirketinin köylülere dağıttığı inek ve koyun sayesinde bölgede altın araması yaptığını anlatıyordu.
Polatlı yakınlarına varıldığında ise Hızlı Tren yolu kenarından akan derenin kirliliği ve kötü kokusu Ergene Nehrini aratmıyordu. Bugün Ergeneler ülkemizde emperyalizmin elinin değdiği her...
Yazının devamı için buraya tıklayınız..

1 yorum:

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır