4 Eylül 2011 Pazar

ANTiBAKTERiYEL!


Antibakteriyel sabun ve diş macunlarını alırken ve kullanırken dikkatli olmalı!!
Bu ürünlerde triklosan  adlı bir madde bulunuyor. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın verdiği bilgiler e göre bu madde kullanılmamalı.
Antibakteriyel sözüne kanmayıp; sabun, jel, diş macunu, deodorant ve diğer benzeri ürünleri alırken triklosan bulunmayanlar tercih edilmeli...
Temizlik ürünlerinde, parfümlerde, kırtasiye malzemelerinde, hatta ilaçlarda, yiyeceklerde , içeceklerimizde bulunan , ellerimizle dokunduğumuz ve kullandığımız bir çok üründe binlerce katkı maddesinin insan sağlığına zararları her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Her gün kullandığımız sayısız üründe bulunan ve insan sağlığı için ciddi tehlike oluşturduğundan şüphe edilen maddelerden biri de "triklosan" isimli kimyasaldır.

Triklosan nasıl bir maddedir?
Triklosan, mikropların bulaşmasını önlemek  için özellikle antibakteriyel sabunlar, diş macunları, deodorantlar, tıraş losyonları, kozmetikler ve benzeri bir çok ürüne katılan bir maddedir. 2001'de yapılan bir araştırmaya göre triklosan ve ona benzer bir ürün olan triklokarbon Amerika'da sıvı sabunların yüzde 76'sı ve kalıp sabunların yüzde 26'sında bulunuyor. Bu oranların bugün çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. 
Son senelerde mutfak aletleri, oyuncaklar başta olmak üzere bir çok şeyde yer alıyor.
Bu konuyla ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır