16 Ağustos 2011 Salı

AKBiL KULLANMAYA DEVAM, AMA NASIL?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Akbil konusunda açıklama yaptı. 
Açıklamada Akbil'in kalkacağı yönünde hiç bir karar  olmadığı vatandaşların akbillerini istedikleri tarihe kadar kullanabilecekleri  belirtiliyor.Arızalı akbillerin elektronik kart ile değiştirilmesi gerektiği ve  akbillerin  istek üzerine ücretsiz değiştirilebeileceği ifade ediliyor.Ancak daha 2 saat önce doldurduğum akbilin satış fişinde
''Dikkat, bu akbilinizin kullanım süresi 01.09.2011 tarihi itibariyle bitecektir. İETT satış noktalarından İstanbulkart ile değiştirebilirsiniz'' yazıyor.
N'olcak şimdi?

İBB'nin Açıklaması;
Akbil kullanımı devam ediyor.

Son günlerde AKBİL’in Ağustos ayı sonunda kullanımdan kaldırılacağı yönünde haberler ve söylemler gerçeği yansıtmamaktadır.

İETT’nin AKBİL’leri kullanımdan kaldırmak gibi bir çalışması bulunmamaktadır. Mevcut durumda AKBİL, Elektronikkart ile paralel şekilde kullanılmaktadır.

Ancak İETT, farklı avantajlar taşıyan ve ileride ‘şehir kart’ konseptine dönüşmesi planlanan Elektronikkart’ı tanıtmak amacıyla bir kampanya başlattı. Kampanya uyarınca; AKBİL’ini getirenler herhangi bir ek ücret ödemeden Elektronikkart alabiliyor. Halen Elektronikkart ile eş zamanlı kullanılan AKBİL’lere İstanbul’un çeşitli noktalarında bulunan İETT ve özel elektronik bilet satış bayilerinden dolum yapılabiliyor.

Vatandaşların ekonomik ömrünü tamamlamış veya arızalanmış AKBİL’lerini Elektronikkart ile değiştirmeleri gerekmektedir. Normal çalışır durumdaki AKBİL’lerini ise kullanmaya devam edebilirler.

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır