13 Şubat 2011 Pazar

"10 asırlık Anadolu kültürü yozlaştırılıyor", Star Gazetesi


Sümer Tilmaç, kültürümüze sahip çıkamadığımızı  dile getiriyor.
Tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, otellerin Türk gecelerinde oynattığı dansözlerle 10 asırlık Anadolu kültürünün yozlaştırıldığını söyledi. Tilmaç, değişik çalgılarla dansöz oynatmanın Türk örf, adet, anane, gelenek ve göreneklerinde yerinin olmadığını kaydetti. 

Tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gündoğdu beldesinde kurduğu Yörük çadırında turistlere yörük yaşamından kesitler sunacak. 

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Yönetim Kurulu üyeleri, ünlü oyuncu Sümer Tilmaç'ı, kurduğu yörük çadırında ziyaret ederek, kültürlerine yaptığı katkıdan ötürü teşekkür etti. 
TOYÖKÜD Başkanı Ömer Gürler ve Dernek Genel Sekreteri Avukat Mücahit Gündoğdu, büyük dedelerinden kalma 80 yıllık kuşağı Tilmaç'ın beline bağladı. Kaval virtöüzü Hasan Coşkun da Ümmüm, Dolar Dudum, Karagözlü Elif, Karlı Dağlar, Kıl Çadırım, Bizim Yaylalar ve Göç isimli türküleri seslendirdi. 

Bu zamanda gerçek sanatçı ve örnek insan görmek zor! 
Yaptıkları; bir Adam, bir Sanatçı olduğunu hissettiriyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır