27 Şubat 2011 Pazar

AVRASFİKA

Tunus'ta başlayan halk hareketi, bir çok ülkeye geçti.
Mısır derken  şu anda Libya en karışık durumda.
Halkın hakkını araması! veya işsizliğe karşı başkaldırışı yada bizim bu şekilde gördüğümüz olay; Afrika'nın Kuzeyi,  Ortadoğu ve Eski Yugoslavya'dan doğuya kadar olan coğrafya'yı kapsıyor.Arnavutluk, Yunanistan'da olay saman alevi gibi söndü gibi.
Bazı gazete yazılarına göre olay, daha önce başladı yada başlattırıldı. Ukrayna seçimleri ve diğer renkli seçimler  vardı.Kafkaslar ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin devamı veya parçaları gibi nitelendiriliyor.
Olayların olduğu yerde petrol  yani enerji var. Ulaşımın her yöne gerçekleştiği yerler.Genellikle diktatörler var-dı.
Mısır'da olaylar çıktı, bir çok kişi döndü, ancak  halkı desteklediğimizi (Türkiye olarak) açıkladık, tahliye için pek fazla bir şey yapılmadı. Türk yatırımları vardı.Olaylar bitti, yatırımlar devam ediyor.
Libya'da ise halkı desteklediğimize dair bir şey demedik, hemen tahliye hareketi başladı.Hatta bazı ülkelerde bir Türkiye kadar olamadınız eleştirleri vardı. Bu arada sessiz sedasız ABD vatandaşlarını tahliye etti.Ve Nato'nun tahliyelerden sonra Libya'ya el koyabileceği yazılmaya başlandı.
Araçlarda elektrikli motor girişimleri hızlansa da akaryakıta dayalı enerji hala vaz geçilmez ve en az 50-75 yıl gider..
Halk bilerek veya bilmeyerek  olayların aktörü olurken ,
 gidişat  BOP denilen tartışmalı oluşuma uzanıyor.Türkiye ağabey rolü oynayacak mı zaten ağabeylik yapıyor mu?Derken sorunlarımız azalıyor; iyi yoldayız diye gazeteler yazıyor. Ama bu terör belası, işsizlik bizde de bitmedi. Diğer taraftan Filistinlilerin durumunda  bir değişiklik var mı?
Yoksa aynı yerde miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır