22 Nisan 2016 Cuma

TÜRKİYE BORCUNU ÖDEYEMİYOR

2016 yılının ilk çeyreğindeki temel bankacılık verileri açıklandı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB)’ne göre, sektörün ilk üç aydaki kredileri yüzde 12 oranında arttı. Bunun yanı sıra geçen yılın aynı döneminde, takipte olan kredi oranında da artış gerçekleşti. Takipteki kredilerde en yüksek artış ise kredi kartlarında gerçekleşti.

Medya Mercek Altına Alındı
Her 10 kişiden birinin kart borçlarını ödeyemediği Türkiye’de, medya takip sektörünün lideri Ajans Press, kredi borçlarının medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre, 2016 yılının ilk çeyreğinde kredi borçlarını konu alan

2 bin 806 haber saptandı. Geçen senenin aynı dilimindeki haberleri de inceleyen Ajans Press, 2 bin 597 adet haber yapıldığını tespit etti. Türkiye’ye yapılan yatırımlar çerçevesinde ticari kredilerde yaşanan artış ve beraberinde getirdiği büyüme hızının medyanın gözünden kaçmadığı görülüyor.

Avrupa’nın ‘’İyi Anlamda’’ Gerisindeyiz;
Türkiye yüzde 3,3 takipteki kredi oranıyla halen birçok Avrupa ülkesinin gerisinde. Uzmanlara göre takipteki kredi oranının yüzde 4’ün üzerine çıkması ekonomi için alarm seviyesi anlamına geliyor. Şu an için çok ciddi bir tehdit oluşturmayan kredi seviyesinde, iyileşme için büyüme rakamlarının açıklanması bekleniyor.
 ajanspress.com.tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır