17 Temmuz 2017 Pazartesi

TEOG Tercihlerinde Yüzdelik Dilime Dikkat Edin

30 Haziranda TEOG Yerleştirme Esas Puanları’nın (YEP) açıklanmasıyla öğrencileri zorlu bir dönem bekliyor. Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Sibel Alpsoy liseye başlayacak olan öğrencilerin ve velilerinin dört gözle bekledikleri tercih süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tercih yapılacak okulların üniversiteye hazırlıktaki başarısının önemine dikkat çeken Alpsoy adayların TEOG YEP puanına göre değil okulların yüzdelik dilimlerini göz önüne alarak tercih yapmaları gerektiğini söyledi.
Alpsoy, sonuç ne olursa olsun ailelerin çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri gerektiğini söyledi.

Tercihlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Sibel Alpsoy öğrencilerin 25 tercih hakkı olduğunu belirterek bu tercihlerin çok iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Tercih formunda okul tercih kodunun mutlaka yazılması gerektiğinin altını çizen Alpsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihler 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılacak. Onaylama işleminden sonra adayların tercih işlemi tamamlanmış olacak. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacak. Onaylatılmamış tercihler geçersiz sayılacak. Tercih sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak, aynı gün okulların boş kontenjanları da ilan edilecek.”

Detaylı Araştırma Yapın
Adaylara Türkiye geneli yüzdelik dilimlere göre tercih yapmalarını öneren Alpsoy, “ İyi bir araştırmadan sonra tercih yapılmalı’’ dedi. Alpsoy, ‘’Tercih edilecek okulun üniversitedeki başarısı, öğrencinin ilgi ve yeteneklerine uygunluğu, fiziki koşulları ve ulaşım gibi özellikleri göz önüne alınması gerekiyor. Danıştay’ın kararı ile YGS ve LYS’ye hazırlık kursları bütün dersleri değil, tek bir dersin kursunu verebilecek. O yüzden TEOG tercihini yapacak adayların seçecekleri okulun eğitim kalitesinin yanı sıra sınava hazırlık sürecindeki başarısına da bakılmalı” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır