21 Mart 2015 Cumartesi

“Ah Bir Bahçem Olsa” Diyenler

   Apartmanın önünde, sitenin çevresinde, işyerinizin etrafında hatta geniş bir balkon ya da terasta bile bir bahçe yaratabilirsiniz. Tek başınıza, aileniz ya da komşularınızla birlikte, küçük ya da büyük bir bahçe oluşturabilmek için ihtiyaç duyacağınız tohum-fideler, bilgi ve atölye çalışmaları, ücretsiz olarak Yeryüzü Derneği tarafından veriliyor. Derneğin üyesi ya da gönüllü çalışanı olmanızı gerektirmeyen “Kent Bahçeleri” Projesi’ne 15 Nisan’a kadar başvurmak mümkün.Yeryüzü Derneği, 2011 yılından bu yana Kent Bahçeleri Projesi kapsamında, bahçe kurmak veya bahçesini geliştirmek isteyenlere ücretsiz atalık tohum-fide dağıtıyor.  Derneğe üye ya da gönüllü olma şartı aranmadan herkese açık olan proje ile dünyayı daha yeşil kılmak isteyenlere fidelerin ekimi ve bakımı konusunda ihtiyaç duyacakları bilgiler de verilmekte…

Ücretsiz tohum-fide alabilmek için başvurular, 1 Mart 2015 tarihinde başladı. Sitesine, bahçesine, işyerine ya da balkonuna fide ekmek isteyenler, 15 Nisan’a kadar Yeryüzü Derneği’ne başvurabilecek. 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında Semt Buluşmaları düzenleyecek olan Yeryüzü Derneği, büyükşehirlerde yaşayan ve toprakla haşır neşir olmaya yeni başlayanları Mayıs ayındaki ekim-dikim atölyelerine davet ediyor. İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarında, bir bahçe kurabilmek için bilinmesi gerekenler anlatılacak ve uygulamalar yapılacak. İlk olarak İstanbul’da başlayacak Ekim-Dikim Atölyesi, Validebağ Korusu’nda 24 Mayıs’ta… Ankara’da 31 Mayıs’ta yapılacak atölye çalışmasının yeri ise önümüzdeki günlerde derneğin internet sitesinden duyurulacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da 11 semtte doğa dostları ile buluşan Dernek, bu yıl Ankara’yı da etkinlik kapsamına aldı. Tohum-fide almak isteyenlerle öncelikle Semt Buluşmaları’nda bir araya gelen Yeryüzü Derneği, ilgilenenlere fide ekimi ve bakımı konusunda öneriler veriyor ve merak edilen soruları yanıtlıyor. Bu buluşmalar, kendi başına ya da komşuları ile birlikte bir bahçe oluşturmak isteyenleri tanıştırırken, ihtiyaç duyanlar atölye çalışmalarına da katılabiliyor. Derneğe başvuru yapıp Semt Buluşmaları’na katılan kişilere tohum-fideler Mayıs ayı sonunda teslim ediliyor. Tohum-fidelerin birkaç gün içinde ekilmesi gerektiğinden, nereyi gelecekte yeşil bir bahçe olarak hayal ediyorsanız karar vermeniz ve hazırlamanız oldukça önemli.
Tohum-fideler ekildikten sonra bir parça bakım ve sevgiyle günden güne kök salıp büyüyecekler. Siz de bu arada son derece zevkli bir uğraş olan bahçe işleri ile şehrin stresinden arınabilir ve çevrenize biraz oksijen katabilmek için üzerinize düşeni yapmanın tadını çıkartabilirsiniz.
www.yeryuzudernegi.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır