1 Mayıs 2012 Salı

DUYARLILIK ARTIK NE KADAR ZOR?

Semtin adresin önemi yok. Yolun karşısındaki apartmanın 5 katında, balkonda yavru bir kedi, miyavlayarak sağa sola bakıyor.Çocuklar, hanımlar hepsi ne yapabiliriz diye düşünerek, o binada ki dairelere sormalarına rağmen bir cevap alamıyorlar.İtfaiye ye telefon ediliyor, gelen yok.Bu arada o balkonun dairesi boş yani  kimse yok.Yaşayanlar var ama bu saatte yok.. Binadakiler de belki bilmiyor! ama hiç kimse bir telefon numarası bilmez mi?.  Komşuluk tamamen ölmüş.Saatler sonra itfaiye geliyor oda kameralar çekim yaptı sözünden sonra. Bu kezde evde kimse yok, balkona çıkmak icap ederse hukuki bir sorun yüzünden çekinceli bir durum olacak. Bu arada itfaiye aracıyla ev arasında park etmiş bir otomobil var, o yüzden fazlada yaklaşılamıyor. Diğer şekilde araç fazla uzandığından kaymaya başlıyor., Sirenler, plaka anonsları yine sonuç yok. Kedicik duvardan beni kurtarın diye bağırarak insanlara doğru bakıyor.Saatler geçiyor, çabalar bir sonuca ulaşmıyor. En son itfaiye görevlileri  araç alındıktan sonra arayın gelelim diyor.Araç çıktıktan 5 dakika geçmeden balkon duvarındaki kedicik aşağıya düşüyor mu kendini mi atıyor; alt kattaki balkona düşüyor. Ağzı
kan içindeki kediciği yan binadaki bir yardımsever alarak hızla veteriner aramaya çıkıyor.
İnşallah kurtulur.
Bir önemli nokta ise sokaktaki her daireden insanlar ya pencerden bakar yada yola çıkıp beklerken o binadan kimse  dışarı çıkmaz, bir şey oluyor diye bakmaz mı?Çok garip.

Başka bir olay, geçen hafta, Beşiktaş'ta bir okulda çocuklar sınava giriyor.Kalabalık bir ortam.Çocuklar sınavdan çıkacak bir sürü veli bekliyor ama çoğu kapının önüünde. Anoslara ikazlara rağmen kimse kapının önünü açıp geniş bir alana öğrencilerin çıkmasına sizin vermiyor.
Bir adım geri çıkmıyor..Diğer sorumlu ve duyarlı veliler geride beklerken sözüm ona taş kafalı,
 ( hayvan demek hayvana hakaret olacağından) kişiler kapının içinde, hemen önünde bekleyerek çocukların bunalmasına ve saatlerce beklemesine sebeb oldular.
Yolları kapatarak park edenler, kurallara uymayıp birde kurallara uyanları dövmeye kalkanlar..
Allah islah etsin. Bu taş devrinde bile yeri olmayan taş kafalıların başına gelecek var..
Duyarsız olun, nasıl olsa o duyarlılık size geri dönecek!
(Not, bu olaylar gerçektir, bizzat yaşanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır