15 Şubat 2012 Çarşamba

KAPIDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Kapıdan alışveriş yapmak için en az iki değil 5 kez düşünmelisiniz...
Esas olan kapıdan alışveriş yapmamak.
Evlere önce genellikle bir bayan gelir, özellikle yaşlı veya bir çok şeyle uğraşan  kafası karışmış bir ev hanımı yani kandırılabilecek yada çabuk  ikna edilebilecek!!! kişiler üzerine oyun oynanıyor.
Hediye, taksit, ucuz , indirim kelimeleriyle ikna edilme  tamamlanıp satış işlemi gerçekleşiyor.En son aşamada senet imzalattırılıyor.
 Ancak senetler alıcıya verilmiyor.Neden?
 7 veya 10 gün gibi bir zaman içinde satış işleminden vazgeçilmesi veya şikayet edilebilmesinin önüne geçmek için. Size belge ve senet bırakılmadığı için karşınızdakinin kim ve nerede olduğunu, hangi yetkili mercilerden ruhsatlı olduğunu bilmiyorsunuz.20-30 gün sonra seneti getirip parayı tahsil ediyorlar. Vazgeçerseniz tehdit ediliyorsunuz .Ayrıca başka olumsuz , şiddet içeren şeylerle karşılaşma imkanınınız bile sözkonusu.
Diyeceksiniz ki vatandaş gözünü açsın.Vatandaş neye gözünü açmış ki? buna açsın!
Tabii ki herkes dikkat etmeli gözünü açmalı.Bu teoride böyle ama pratikte bir sürü şey bunu engelleyebiliyor. Ancak burada vatandaş kadar bu konudaki yetkili kurumlarda sıkı denetimler yapmalı. 
Ne adres, ne ruhsat, nede belge var. Her türlü sebepten adli ve resmi kurumlara intikal etmeyen ,ettirilemeyen, mecbur kalınan olay var.
Ne olacak şimdi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır