Ekmek, gıda olarak belkide en çok tüketilen ürün.
Nedense en sağlıksız olan tipi; sadece beyaz un kısmından imal ediliyor ve en çok onu tüketiyoruz.Bir kaç aydır bizim bakkalda normal ve kepekli ekmekle beraber çavdar ekmeği satılıyor. Arada bir alırken şimdilerde en az günde 1 çavda r ekmeği alıyorum. Hem daha faydalı hemde kepekli gibi sıkıcı ve yavan değil.Şeker, kalp, damar, anemi ve her yaş grubu için faydalı olan çavdar ekmeğinde kalsiyum, lif ve demirde bunuyor.Ve bilgilere göre tahıllar içinde en koyu renkli, en çok çözünür diyet lifi içeren ve doyurucu olanı Çavdar.Kolesterol seviyesinde çok etkili.
En düşük glisemik indeks değerine sahip bir ekmek türü.
Uzun sürede tokluk hissi veriyor. Tavsiye derim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder