24 Aralık 2011 Cumartesi

BENiMDE MEMEM VAR! - ÖYKÜLER - iŞLER

Benimde memem var!
Sağım solum, önüm arkam meme kanseri teşhisini almış, kanser olgusuyla taze tanışmış dostlarla dolu. Lanet olsun, hepsi de pek kıymetlim.
Gerçi kıymetlim olmasa ne yazar, 'düşmanımın kanseri' bile içimi yakar...
....
Ortada yazılı bilgi çok. Ama aramızdan birinin, anlayacağımız dilde, ihtiyaç duyacaklarımızı, yapmamız gerekenleri bize anlatmasına ihtiyacımız var.
Deniz Yurdakul blogunu kanser deneyimine ayırdı. Yani ne yaşıyorsa yazıyor. Aysedenizgeziyor.com'da.
Tedavi süreci tamamlandığında da bir kitap yazacak.
Meme kanseri olan kadınlara, konu hakkında bilgi edinmek isteyen yakınlarına, 'acaba ben de mi' diye yanıp kavrulanlara şiddetle tavsiye ederim.
Ben sık sık girip okuyorum. Neticede ondaki memeyse bendeki de meme, biliyorum!
 Tuğçe Tatari

Bugün okuduğum bazı yazıların bir kaçından küçük satırlar paylaşmak istiyorum.İlki Üstteydi.
Buna yaşadıklarımıza veya başkalarının yaşadıklarına farklı bir bakış açısıyla hatırlamak/farketmek diye biliriz.
Kanser, Irak  ve Suriye...

Öykülerde saklı acı gerçek

Yaklaşık sekiz yıl önce bu günlerde Irak topraklarına girmiştim. İşgal henüz başlamamıştı. Irak'ın kuzeyinde tanık olduklarımı maalesef bir kitap haline getirmedim. O sancılı günlerde orada olmak büyük bir deneyimdi. Oradan geçtiğim hiçbir haber, tanıklıklarımı tam olarak yansıtmadı. Açıkçası yansıtması da pek mümkün değildi.
....
'Wansa-Irak öyküleri' Irak'ta yaşayan Sünni, Şii, Yezidi gibi farklı inanış ve kültürdeki insanların gündelik yaşamlarının ölüm ve acıyla yoğrulmuş ortak öykülerini anlatıyor. 
Kitapta altı öykü var. Irak topraklarının zengin kültürel yapısı, öykülerin arka motifini besliyor. Sırma, okuru, erkeklerini cezaevlerinde ya da savaşta kaybeden kadınların acılı hayatlarına konuk ediyor. Bağdat'ta tek başına yaşam mücadelesi veren Dalya'nın Irak'ta çalışan Türk fabrika müdürü Tankut ile kesişen yaşamlarının anlatıldığı 'Acem Nikahı' öyküsü son derece çarpıcı. Bir yanda mut'a nikahı yaparak para kazanmak zorunda kalan Dalya, öte tarafta gurbette yalnızlık çeken Tankut'un yaşamlarının birbirine değmesi, okuru bambaşka bir duygu coğrafyasına taşıyor.
......
Serdar Akinan

İşler karışıyor
Suriye'deki gelişmelere en etkin şekilde müdahale eden ülke Fransa'dır. Çünkü Suriye, Lübnan ile birlikte eski bir Fransız sömürgesidir ve Suriye'den kaçan herkes Paris'e sığınır. Muhalefetin lideri gibi davranan Burhan Galyun yıllardır Paris'te yaşar ve Suriye Ulusal Meclisi'ni İstanbul'da kurmasına rağmen Fransa'nın adamıdır. Şimdi ise Ermenilerden dolayı Fransa ile Türkiye'nin arası bozuldu.
....
Sudan, Somali ve Mısır'a sonra da Türkiye'ye yansıyacaktır. Türkiye artık bölgedeki her şeyin bir tarafı olduğu gibi bu tarafların ve yandaşı dış güçlerin tüm hesaplaşmalarından etkilenecektir. İşler çok karışacak. Şam ve Bağdat'taki son intihar eylemleri ve patlamalar bu karışıklığın ilk işaretleridir. Sırada başka işaretler de olacak.!
Hüsnü Mahalli

  TurkMedya internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları TurkMedya Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz. Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır