30 Aralık 2009 Çarşamba

ODANIN KOZMİK OLANI

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki (STK) mühürlü kozmik odaların kapısı yüz ve parmak izi tanıyan, 17 haneli şifrelerle açılıyor.
Çok sınırlı sayıda personelin girmek için yetkili olduğu odalarda, olası bir savaşta devlet büyüklerinden işadamlarına kadar ülke için önemli olan isimlerin nasıl ve nerede korunacağına dair detaylı planlar yer alıyor.
Özel Harp Dairesi adıyla anılan STK’nın görev tanımı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt döneminde güncellendi.
Daha önce “Olası bir düşman işgaline karşı gayrinizami harp tekniklerini planlamak ve savaş zamanında bunları uygulamak” olan görev tanımı “Psikolojik, siyasi ve ekonomik iç ve dış savaş tehdidine karşı” olarak geliştirildi. Bu kapsamda bölge başkanlıkları da 14`ten 22`ye çıkarıldı.
STK, bir iç ya da dış savaş ihtimaline karşı barış zamanında gayrinizami harp planlarının alt yapısını oluşturmakla görevli bir birim. Gayrinizami bir harpte görev yapacak kişiler sivil halktan da seçiliyor ve eğitim veriliyor. Olası bir savaşta bu siviller düşmana karşı mücadele ediyor, askeri operasyonlara destek veriyor.
Kozmik denilen oda önemli bir yermiş, bunu basından öğreniyoruz.
Ama nerden nereye gelindi, geliniyor.
Bilgileri öğrenmek lazım, sözün özü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır