13 Nisan 2009 Pazartesi

MÜSLİ, KATKIsız, DOĞAL, SAĞLIKLI

Doğal beslenmek veya zayıflamak isteyenlerin dilinde dolaşan MÜSLİ nedir..Merak ettim.Ayrıca gündüz programlarında da sağlıklı beslenme ve diyette çok bahsedilen bir kelime..
Aslında zayıflamayı bir yana bırakın sağlık için lifli yiyecekler yemek gerek.Mümkün olduğunca katkı içeren yiyecekten uzak durmalı ama bunlarsız bir gıda da bulmak zor.Kolasız bir hayat aslında sağlık.Meyvenin kendisini yemek ve kültürümüzün çok faydalı, zararı olmayan yegane ürünlerinden AYRANI tüketmek daha faydalı.Hemde başka kültürlere yelken açacağınıza, dişlerinizi dökeceğinize fazlasında uyumakta olsa favorim ayrandır..
Gelelim tekrar müsliye;
''Tahıllı gıdalar, yulaf, buğday, pirinç gibi gıdalar veya bunlardan elde edilen ürünlerdir. Tahıl tanesinin (kepek+nişastalı kısım+öz) tüm kısımlarını içerecek şekilde öğütülmesi ile hazırlanan ürünler ise tam tane tahıl ürünleri olarak tanımlanmakta ve dengeli, yeterli beslenme modelinde önemleri gün geçtikçe artmaktadır.Müsli tam tane tahıl ürünüdür ve temel maddesi yulaf ezmesidir. Tam tane yulafın kısmen pişirilip, iri parçacıklar halinde öğütülmesi ile elde edilir. Yulaf ezmesi buğday, çavdar gibi diğer tahılların ezmeleri ile karıştırılabilir, ayrıca doğal kurutulmuş meyve parçacıkları, bal, çikolata, pirinç patlağı, hindistan cevizi rendesi, mısır gevreği, süt tozu, peynir altı suyu, kakao yağı, kakao, pirinç unu, kurutulmuş malt özü gibi besleyici gıdalar ile de çeşitlendirilip, aromalandırılır.Müslinin sağlığımız üzerine olumlu etkileri:
Kan kolesterol seviyesini düzenlemeye yarar.
Kan şekerini düzenlemeye yarar.
Tokluk duygusunu uzatır ve kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur.
Kalın bağırsak sisteminin sağlığını korumaya yardımcı olur.
Kanser gibi hastalıkların oluşum riskini azaltmaya yardımcı olur.
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği 'ne göre müsli buymuş..Ayrıca katkılı dediğimiz besinler hakkında bilgilerde var sitede..
Fakat en güzeli; meyve ve sebzeyi daha doğrusu yiyecekleri mümkün olan şekilde! katkısız veya en az katkılı şekilde tüketmek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır