9 Mart 2009 Pazartesi

DONDURMAM GAYMAK

Yönetmen Yüksel Aksu
Yapımcı Yüksel Aksu, Elif Dağdeviren , Tankut Kılınç
Senaryo yazarı Yüksel Aksu
Oyuncular Turan Özdemir
Görüntü yönetmeni Eyüp Boz
Kurgu Sedat Karadeniz
Film müzikleri Babazula
Yapım yılı, ülkesi 2005, Türkiye
Yapım şirketi Makara film
Cins Sinema filmi
Tür Dram - Komedi

Dondurmam Gaymak 2005 Yüsel Aksu yapımı film. Filmde Muğla'da bir sahil kasabasında motorsikletiyle dondurma satan bir adamın hikayesi anlatılır. Oyunculardan sadece Turan Özdemir'in profesyonel oyuncu olması dikkati çekmiştir. Diğer oyuncuları ise yörenin insanlarıdır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dondurmam_Gaymak


Vizyondayken izleme şansım olmamıştı..Kısmet, geçenler de tv den izledim..Amatör oyuncuların ağırlıklı olduğu film ekibini kutlamak gerekir.Çok hoşuma gitti.Sabun köpüğü gibi değil her sahnesiyle bir mesaj veren bir film olmuş..Küreselleşmenin etkileri, güzelim Ege manzaraları, köy veya küçük şehir hayatları, yardımlaşma, Nasrettin Hoca nın ; Hırsızın hiç mi Suçu yok fıkrasının günümüze uyarlanması ve daha bir çok ayrıntı bu filmde yer alıyor.

İmkanınız olursa, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Artık Ege yöresine ait bir çok film çekilmeye başladı en başta bu filmler girdi. Ama gerçekten güzel yapımlar çıkıyor fakat bazıları her ne kadar iyi olsada kendi yöremizin konuşma şekli olduğu için yapmacık gibi geliyor. Belki bana öyle geliyorduır sadece bilemiyorum fakat yinede oyuncuların hakkını yiyemem gayet iyi oynuyorlar :)

    YanıtlaSil

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır