27 Şubat 2014 Perşembe

İlginç bulduğum gazete yazılarından

Önemli  ve ilginç bulduğım bazı yazılar, Linklerine tıklayarak yazılara ulaşabilirsiniz..
Eğitim Sayfasında Nuran Çakmakçı; 13 yaş altı çocuklar sosyal medyaya katılmasın, diyor.......
Çocuk ve gençlerdeki ruhsal sorunlar artıyor mu?
- Günümüzde yeni sorunların ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Mesela ekran ve internet bağımlılığı yeni bir konu. Tek ebeveynle büyümek, hayat boyu sınavlara girmek, çok uyaran ve az imkân arasında bocalamak, madde kullanımının artması gibi sorunlar geçmişe göre daha belirgin olarak

ortaya çıkıyor. Bunlar da çocuk ve gençlerde ruhsal sorunların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
......
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/25507664.asp

Uzmanlar uyarıyor: En tehlikeli şiddet aracı oyun v e videolar, bunlar da şiddete sempati yaratıyor.iddetin önlenmesi için aileler nasıl bir yol izlemeli?
- Anne-babalar daha fazla kural koyup, çocukların bunlara uymasını sağlayarak önlem alabilirler. Burada medya okur-yazarlığı devreye giriyor. Ailelerin, çocuklarının neyi seyredip seyredemeyeceğini belirleyerek söylemesi gerekiyor. Bu konuda gençlere ve çocuklara, yardımcı olup, kuralların yerleşmesini sağlayabilirler.
PISA 2012 raporunda Türkiye 64 ülke arasında genel ortalama da 45, matematikte 44, okuma-anlama becerilerinde 42, fende ise 43'ünü sırada yer almış. 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25310473.asp


Psikiyatrist Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Önemli olan sanal dünyada ne yapıldığının bilinmesidir. Teknoloji kullanımında velilerin, çocuklara karşı karizmalarını kaybetmeden yaklaşması gerekiyor” dedi.

Ergenlik öncesi için öneriler

* Bilgisayarı açık alana koyun, ekran görünebilsin. Çocuğunuza, “Ben de kullanıyorum” mesajı verin.
* En az bir sayfalık bir sözleşme yapın. Ancak bunun içinde sadece internet kullanımına yönelik maddeler değil; harçlık, eve giriş saatleri gibi farklı uygulamalar da olsun. Yaptırımlara da yer verilmeli. Bu anlaşma ciddi olmalı. Velinin uyabileceği nitelikte sözleşme * yapılmalı. Abartılı kurallarlardan kaçınılmalı.
* Kendinizi internet konusunda eğitin. Bilgisayar düğmesinin yerini bilin. “Karizmayı” çizdirmeyecek şekilde bu bilgileri öğrenin.
* İyi örnek olun. Oyunlara çok ilgi duymuyorsanız bile çocuğunuzun yanında bunu göstermeyin. Televizyon bağımlılığınızı da gözden geçirin.
* 9-10 yaş aralığında çocuklarınızla birlikte internette gezin. Güvenli sitelere girin
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/25468857.asp


Kilo Sorunu ; suçlu kim?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25877157.asp
Ergenlik Üstünlüğü gizleyebilir
......
6-15 yaş aralığında öğrenci başına yapılan harcamada Türkiye Lüksemburg'un onda biri düzeyinde.Türkiye 19821 Dolar ile son, Lüksemburg 197 598 Dolar'la ilk sırada.
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/25879047.asp


7 milyon 650 bin metrekarelik alanın 6172 hektarı
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25877049.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır