“Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek kampanya ile Ulusal Otizm Eylem Planı #HayataGeçsin vurgusu yapılıyor ve herkes otizmli bireylerin ve ailelerinin sesi olmaya davet ediliyor!
Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken ve onların toplumsal yaşama adil bir şekilde katılmalarını amaçlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi kapsamında önemli bir kampanya yürütülecek. Ulusal Otizm Eylem Planı hayata geçtiğinde otizmli bireylerin neleri başarabileceğine vurgu yapan #HayataGeçsin kampanyası gerçekleştirilecek.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü! Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekme günü… Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı tarafından desteklenen, Tohum Otizm Vakfı koordinatörlüğünde ülkemizde otizm konusunda faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşu ortaklığıyla yürütülen Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi (Strengthening of Autism Network in Turkey Project) kapsamında #HayataGeçsin kampanyası gerçekleştirilecek.
Kampanya kapsamında, ilk defa başrol karakterinin otizmli olması açısından büyük önem taşıyan ve otizmli bireylerin dünyalarını anlamaya, onlarla empati kurmaya kapı açan Mucize Doktor dizisinde Adil Hoca karakterine can veren başarılı sanatçı Reha Özcan #HayataGeçsin diyor ve Ulusal Otizm Eylem Planı hayata geçtiğinde otizmlilerin neleri başarabileceğine vurgu yapıyor. Siz de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde #HayataGeçsin etiketi ile sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yaparak otizmli çocukların “Yaşıtlarıyla birlikte eğitim alabilmek, sağlık hizmetlerinden öncelikli faydalanmak, iş hayatına katılmak ve bağımsız yaşam sürdürmek… Yani eşit yaşam şartlarına ulaşabilmek.” hayallerini gerçekleştirebilmeleri için seslerini duyurabilirsiniz.
Proje Hakkında:
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında finanse edilmektedir. Proje ile Türkiye’de otizm alanında çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiği TürkiyeOtizm Meclisi üyelerinin kapasitelerinin güçlendirilmesi, Kamu- STK diyaloğunun desteklenmesi ve Ulusal Otizm Eylem Planı’nın bilirinirliğinin artırılarak sürdürülebilir izleme mekanizmasının kurulması amaçlanmıştır.
Proje Koordinatörü:
Tohum Otizm Vakfı
Proje Ortakları:
Otizm Dernekleri Federasyonu
Anadolu Otizm Federasyonu
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı
Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği
Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği
Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği
Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu
Otizm Federasyonu ve Anadolu Otizm Eğitim ve Mücadele Geydirici Vakfı
Proje Tarihleri:
15 Ekim 2018- 14 Ocak 2021
Ulusal Otizm Eylem Planı Hakkında:
Otizm Eylem Planı; otizmli bireylerin, toplumsal hizmetlerden diğer bireylerle eşit yararlanmasını sağlamak ve bağımsız biçimde toplumsal yaşamın her alanına katılımlarını kolaylaştırmak amacı ile 3 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanmış, 2016-2019 yılları arasında uygulanması öngörülerek, yürürlüğe girmiştir. 6 başlık altında toplanan ve 26 tedbir bulunan Otizm Eylem Planı’nda her bir hedef Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, RTÜK, YÖK gibi kurumların sorumluluğuna verilmiştir.
Türkiye Otizm Meclisi Hakkında:
Türkiye Otizm Meclisi, otizm alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları ulusal bir sivil platformdur. 2006 yılında bir platform olarak çalışmalarına başlamış, 2016 yılında Türkiye Otizm Meclisi kurulmuştur. 100’ün üzerinde üye STK bulunmaktadır.
Kuruluş amacı, Türkiye’de Otizm konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının, tek bir ses ve güçlü bir paydaş olarak kabul edilebilirliklerini güçlendirmek, gerçekleştirilecek proje ve raporlamalar ile oluşturulacak Çalışma Grupları sayesinde Ulusal Otizm Eylem Planı’nın tüm Türkiye’de etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır.
Bu yayın Avrupa Birliğinin maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla Tohum Otizm Vakfı sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder