8 Haziran 2017 Perşembe

TÜRKİYE’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİSİ OBEZ

 Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press Türkiye’nin obezite karnesini çıkardı. Ajans Press’in Türkiye Sağlık Araştırması verilerini derlediği incelemedi Türkiye’de obez olan bireylerin oranı yüzde 19,6 olarak belirlendi. Boy ve kilo değerleri kullanılarak hesaplanan vücut kitle endeksi incelendiğinde kadın bireylerin yüzde
23,9’unun obez, yüzde 30,1’inin ise obez öncesi dönemde olduğu görüldü. Erkeklerde ise bu oranların sırasıyla yüzde 15,2 ve yüzde 38,6 olduğu gözlendi.

SAĞLIK ARAŞTIRMASINDAN DİKKAT ÇEKEN BAŞLIKLAR

Ajans Press’in derlediği verilere göre son 6 ay içerisinde 0-6 yaş gurubunun en çok üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalandığı tespit edilirken 7-14 yaş grubunun en sık yakalandığı sağlık sorunu ise ağız ve diş sağlığı problemleri oldu. Araştırmada dikkat çeken bir başka ayrıntı; Türkiye’de her dört bireyden birisinin her gün sigara kullanması oldu. PRNet ve Ajans Press’in ortak medya analizinde yılbaşından itibaren obezite konulu 10 bin 554 haber yansıması tespit edildi. Sağlık köşelerinin önemli başlıkları arasında olan obezite Türkiye’de özellikle son yılların önemli sağlık problemleri arasında yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır