22 Ocak 2017 Pazar

TATİLDE İNTERNET KULLANIMINA DİKKAT


Uzmanlar karne tatiliyle birlikte özgürleşen çocukların internet kullanım sürelerindeki artış ve fazla internet kullanımının alışkanlık haline dönüşmesi riskine karşı aileleri uyarıyor. Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel şunları söyledi; “Karne zili çaldı ve yarıyıl tatili başladı. Çocuklar özgürleşecek, düzenli hayat yerini düzensiz hayata bırakacak, internet kullanımı artacak.
Tatil çocuklar için iyidir, bazı çocuklar içinse kötü alışkanlıkların daha derinleştiği bir zaman dilimi olabilir.Örneğin internet kullanımı tatil dönemlerinde çocuklar arasında artmaktadır.Bu nedenle ebeveynlerin tatile hazırlıksız yakalanmaması gerekir.

Okul döneminde çocuk ve gençlerin hangi saatlerde internete gireceğini, ne zamanlar giremeyeceğini genelde ebeveynler olarak belirleriz ve uygulamaya çalışırız.Bu kısıtlama için, haklı nedenlerimiz de vardır, tabi ki okul başarısı önceliklidir.Ancak okul olmayınca, dersler ve sınavlar tükenince, bu haklı neden ortadan kalkar.

Çocuklar çalışmalarının ve uğraşlarının karşılığı almışlardır ve özgürleşmek, istedikleri zaman internete girip oyun oynamak isterler.

Tatil dönemlerinde sınırsız internet kullanımının, tatil bittikten sonra da devam ettiğini gösteren araştırmalar vardır.

Çocuklar ve gençler, tatilde sınırsız bir şekilde internete girmeye alıştıktan sonra, okul dönemi geldiğinde bu alışkanlıktan kolaylıkla vazgeçememekte, kendilerini durdurmakta zorlanmakta ve okul açılsa bile tatil dönemindeki alışkanlıklarını sürdürme eğiliminde olmaktadır.
İnternet Kullanımının Kuralları Olmalı

Bu nedenle tatil döneminde de internetin kuralları olmalıdır.

Tatil döneminde internet kuralları tabi ki okul dönemi kadar sıkı olmamalıdır ama muhakkak internet ve oyun zamanının belirlenmesi ve uygulanması gerekir.

İnternet ve bilgisayar boş zaman geçirme aracı değildir, tüm boş zamanlar internet ile geçirilirse bireyin hayatı zamanla internet olur.

Tatilde de kurallarınız olursa, okul dönemine yumuşak geçiş sağlayabilirsiniz…”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır