26 Ağustos 2014 Salı

Bonzai raporu

Uyuşturucu kullanımı yaşının iyice düştüğü günümüzde, gençler "bir defadan bir şey olmaz" diyerek veya arkadaş ortamında dışlanmamak için uyuşturucu tuzağına düşüyorlar. Eskiden okullarda gizli gizli içilen sigaranın yerini uyuşturucu maddelerin alması korkutucu.
Bir yandan tüm dünyada, bilindik uyuşturucuların, ekimi, üretimi, kaçakçılığının gittikçe zorlaşması fiyatlarının artmasına, küçük eroin organizasyonlarının daha karlı olduğunu düşündükleri kimyasal içerikli uyuşturucu maddelerine yönelmesine sebep olmakta.

Son dönemde medyada mağdurlarını izlediğimiz, haberlerini okuduğumuz sentetik bir uyuşturucu olan Bonzai de bunlardan biri.

ÖzellikleTemmuz ayında hastanelere gelen Bonzai vakalarının artması, narkotik polisini harekete geçirdi ve takibinde uyuşturucu baskını haberleri dikkat çekici seviyeye ulaştı.

Ajans Press’ten alınan bilgilere göre Ocak ayından itibaren yerel ve ulusal medyada uyuşturucularla, uyuşturucu kullanımıyla, uyuşturucu davalarıyla ilgili toplam 39.594 adet haber yer almış durumda.

Yeni zehir Bonzai ise, sene başından itibarenözellikle yerel medyada gözüken haber artışları ile ilk sinyallerini vermeye başlamış,Temmuz’da ise yaklaşık sekize katlanarak, 2 bin 500 adet haber ile gündemimize düşmüş durumda.

Türkiye genelinde 3 binin üzerinde yayını tarayanAjans Press’in Bonzai Medya raporu incelendiğinde yeni zehirin hangi bölgelerde daha çok gündemde olduğu da tespit edilebilmekte.

BONZAİ ZEHİRİ HABERLERİ
İL
GAZETE
HABER ADET
1
Samsun
GAZETE GERÇEK
112
2
Adapazarı
SAKARYA ADA POSTASI
98
3
Ulusal
TÜRKİYE
94
4
Bursa
BURSA HAKİMİYET
92
5
Ulusal
MİLLİ GAZETE
77
6
İzmit
KOCAELİ DEMOKRAT
69
7
Adapazarı
SAKARYA HALK GAZETESİ
68
8
Adapazarı
BİZİM SAKARYA
66
9
Adapazarı
YENİ SAKARYA
64
10
Bursa
BURSA KENT
63
11
İzmit
BİZİM KOCAELİ
60
12
İstanbul
TUNAYDİN
59
13
İzmit
ÖZGÜR KOCAELİ
59
14
Bursa
BURSA HAYAT
59
15
İstanbul
İSTANBUL GAZETESİ
58
16
Adapazarı
SAKARYA YENİGÜN
58
17
Samsun
SAMSUN DENGE
55
18
Ulusal
HABER TÜRK
53
19
Bursa
YENİ MARMARA
51
20
Ulusal
BUGÜN
51

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır