20 Mayıs 2013 Pazartesi

Uluslararası Türk Köfte Zinciri


Hep Türkiye'ye; hamburgeri , pizzası ve benzeri yabancı yiyecek firmaları gelecek değil ya.
Bu kez ünlü yemeğimiz köfte yurtdışına açılıyor..
 -Uluslararası Türk köfte zinciri için ilk adım
-94 yıllık lezzetini dünya markasına dönüştürmeyi
 hedefleyen Tarihi
Sultanahmet Köftecisi, ilk yurt dışı şubesini kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtı

-Tarihi Sultanahmet Köftecisi Mehmet Tezçakın: ‘’Birkaç yıl içinde en az 4 kıtada
onlarca şubesi olan uluslararası bir marka haline geleceğiz’’
 (Fotoğraflı)
 BAKÜ - Et, ekmek, soğan ve tuzun mütevazı birleşimiyle 94 yıl önce keşfettiği lezzetini dünya markasına dönüştürmeyi amaçlayan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, ilk yurt dışı şubesini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtı.
 Mehmet A. Alizade sokağında, Fransa Büyükelçiliği’nin yanındaki Bakü Şubesi’nin açılışını, Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak sahibi Timur Tezçakın ile markanın Azerbaycan master franchise temsilcisi Babylon Group’un yöneticileri yaptı.
 Açılışta, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin ortakları Murat Koçyiğit ve Sinan Tezçakın ile 3. kuşak sahibi Mehmet Tezçakın da hazır bulundu.
 Sultanahmet Köftecisi’nin 3. kuşak sahibi Mehmet Tezçakın, açılışta yaptığı konuşmada, dedeleri Mehmet Seracattin Efendi’nin 94 yıl önce açtığı küçücük dükkânla temellerini attığı işletmenin, bugün sektörünün en çok tanınan markası haline geldiğini söyledi.
 Tezçakın, “Dedemiz Mehmet Seracettin Efendi, 94 yıl önce Sultanahmet'teki küçük dükkânını açarken sadece ailemizin 4 kuşağını değil, Türkiye'nin mutfak kültürünü de etkileyecek bir karar verdiğini biliyor muydu emin değiliz. Ama emin olduğumuz bir şey var: sadece İstanbullular için değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinden yolu İstanbul'a düşenler için köfte artık ‘Sultanahmet Köftesi’. Bu lezzeti, sunumuyla yurt ve dünya geneline yaymak hedefindeyiz” dedi.
 İşletmenin, franchise yöntemiyle bir süre önce yurt içinde başlattığı şubeleşme çalışmalarını yurt dışına taşıdığını anlatan Tezçakın,  şöyle devam etti:
‘’Yurt içinde şube sayımız 11’e ulaştı, yıl sonuna kadar 9 şube daha açmayı planlıyoruz. Bakü ise yurt dışı hedeflerimizin sadece ilk adımı. Diğer Türk cumhuriyetlerinden de yoğun talep alıyoruz. Kısa süre içinde buralarda da yeni şubeler açacağız. Bu ay sonunda ABD’den davet aldık.  ABD de büyüme hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ardından Kanada, Almanya, Hollanda, Dubai, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Irak’ta da şubeler açmayı planlıyoruz. Tarihi Sultanahmet Köftecisi, birkaç yıl içinde en az 4 kıtada onlarca şubesi olan uluslararası bir marka haline gelecek.’’
 -Taklitlere karşı hukuk mücadelesi-
 Mehmet Tezçakın, Tarihi Sultanahmet Köftecisinin taklitlerine karşı hukuk mücadelesi başlattığını,  bugüne kadar açtıkları davaların lehlerine sonuçlandığını, markalarını taklit eden işletmelerin birer birer kapandığını bildirdi.
 -Nümismatlar bir araya geldi-
 Tarihi Sultanahmet Köftecisi Bakü Şubesi’nin açılışında Azeri nümismatlar da (para koleksiyoncusu) bir araya geldi. Türkiye’nin en önemli Osmanlı Kağıt Paraları Koleksiyonu’nu elinde bulunduran Sultanahmet Köftecisi’nin 3. kuşak sahibi nümismat Mehmet Tezçakın’ın açılışa davet ettiği Azeri nümismatlara,  köfte, piyaz, turşu ve irmik helvasından oluşan geleneksel menü ikram edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır