16 Ocak 2011 Pazar

DESTEK VERİLİRSE UÇAK TA ÜRETİLİR TANK TA.


Yerli üretimi istemek, önce kendi ülkesini sevmek kötü bir şey olmasa gerek. 
Kaldı ki her konuda örnek gösterilen bir çok ülke, kurum ve kişi önce kendini ve ülkesini düşünüyor. Ekonomik krizdeki firmalara ülkelerin destek anlamında para aktarmasını   örnek olarak gösterebiliriz.


Vestel'in başkanı Ahmet Zorlu ile ilgili bir yazı (haber).
Ahmet Zorlu'nun söylediklerine bir vatandaş olarak katılıyorum.
Bu haberi okuma fırsatı olmayanlar için ekliyorum.

''Başbakan Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl hedefleri arasında gösterdiği "yerli uçak ve otomobil" önerisine Zorlu Grubu Başkanı Ahmet Zorlu'dan destek geldi. Zorlu, "Devlet destek verirse uçak da üretilir tank da" dedi..

Vestel City'de, "100 milyonuncu TV'nin üretim bandından çıkışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kuveyt ve Katar gezisi sırasında "Türkiye'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te yerli uçak ve otomobil yapmalıyız" önerisine Manisa'dan destek verdi. 

Konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri için 'Karayel' adı verilen insansız hava aracını üretme konusunda kısa süre önce anlaşma yaptıklarını hatırlatan Zorlu, şunları söyledi:

'İNSANSIZ'LA FARK YOK

"İnsansız uçakla bu normal uçağın farkı yok. Devlet ve özel sektör birlikte yapabilir. Vestel'in güzel altyapısı var. Ar-Ge konusunda başarılı çalışmalar yapıyoruz. Uçak da yapılır tank da yeter ki destek verilsin. Devletin sanayi stratejisi olsun burada her şey yapılır."

HER GÜN SAVAŞ VAR

Ayrıca, son dönemde ihracatta eksen kayması olup olmadığı konusuna da değinen Zorlu, "İhracatta eksen kayması değil para kayması olur. Para neredeyse oraya gideriz. Napolyon'un dediği gibi para para para. Dünyada her gün ekonomik savaş yaşanıyor. Dolar 1.60'a çıktı, 1.54'e indi. Bu savaştır. Zengin ülke olmak için mutlaka sanayimizi desteklemeliyiz" dedi.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır