6 Eylül 2024 Cuma

Veliler ve öğrenciler dertli: “Yurtlar yetersiz, eğitim ve servis ücretleri cep yakıyor”

Şikayetvar,;özel okullar, yurtlar, üniversiteler ve öğrenci servisleriyle ilgili verilerini paylaştı. Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, özel okul şikayetleri yüzde 133, KYK şikayetleri yüzde 81, devlet üniversiteleriyle ilgili şikayetler ise yüzde 45 arttı. Öğrenciler en çok eğitim kalitesinden ve kazandıkları bölgede KYK yurdu bulamamaktan şikayetçi… Öte yandan eğitim ve servis ücretlerindeki fahiş artış en çok dile getirilen sorunlar arasında…


10 Temmuz 2024 Çarşamba

Şikayetler, son bir ayda % 1.173 arttı

Son yılların en sıcak günlerini yaşadığımız şu dönemde, Türkiye’de klima şikayetleri de artışa geçti. Öyle ki 2024’te Mayıs ila Haziran ayları kıyaslandığında şikayetler son bir ayda yüzde 1.173 arttı. Sadece Haziran ayında klimayla ilgili 5 bin 607 şikayet geldi. 2023’ün ilk 6 ayı ile 2024’ün dönemi karşılaştırıldığında şikayetlerin yıllık artış oranıysa yüzde 477’ye ulaştı.

4 Temmuz 2024 Perşembe

SPK'nın Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarıyla İlgili Yeni Düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 2 Temmuz 2024 tarihinde yayınladığı yeni düzenlemeler, kripto varlık hizmet sağlayıcılarını önemli ölçüde etkileyecek. 7518 sayılı "Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 02.07.2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

3 Temmuz 2024 Çarşamba

Elektrikli araçlar için yangın ve sel baskını teminatları çok önemli

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, elektrikli araçların yeni riskler taşıdığını belirterek, “Elektrikli araçlarda şarj edilmesi pil bataryalarından kaynaklı yangınlar ve suya karşı hassasiyet sebebiyle sel baskınları gibi risklere karşı mutlaka sigortalanması gerekiyor” dedi. 

30 Haziran 2024 Pazar

Elektrik Teknisyenleri Odası Uyarıyor

Elektrik yangınları, modern toplumların karşı karşıya olduğu en ciddi tehditlerden biridir. Her yıl yüzlerce kişi elektrik kaynaklı yangınlar nedeniyle hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. İstanbul İtfaiye Müdürlüğü'nün açıklamasına göre yangınların yüzde 70’inin elektrik kaynaklı olduğu tespit edilmiştir.

Tedarik Sanayinde Esneklik ve Dirençlilik Hiç Olmadığı Kadar Önem Kazandı, Geleceğin Trendlerini Yakalamanın Yolu Start-up’lardan Geçiyor!

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan TAYSAD, bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Tedarik Zinciri Konferansı ile sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Dönüşüm temasıyla düzenlenen etkinlikte çok sayıda sektör profesyoneli, tecrübe ve öngörülerini paylaştı. Konferansın tedarik zincirlerinin nasıl değiştiğini, evrildiğini ve

Türkiye'de Güneş Enerjisi Yatırımlarını Teşvik Eden Unsurlar

Türkiye’de Güneş Enerji Santrallerine (GES) olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Elektrik üretiminde yüzde 11,03 pay alan GES’ler, yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları arasında lider konumda bulunuyor. Üçay Mühendislik Verimli Enerji Çözümleri Direktörü Okan Özbay, Türkiye’de hızla artan GES yatırımlarını teşvik eden unsurları paylaştı. İşte detaylar…

27 Haziran 2024 Perşembe

Türkiye ve Kripto Sektörü İçin Yeni Dönem Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bu kanunla birlikte kripto varlıklara ilişkin kapsamlı düzenlemeler getirilmiş oldu. Konuya ilişkin olarak Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı ve W2E.MEDIA CEO'su Şenol Vatansever, kripto sektörüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır