6 Kasım 2015 Cuma

UEFA FUTBOL HUKUKU PROGRAMI BAŞLADI

UEFA FUTBOL HUKUKÇULARI KHAS’TA YETİŞİYOR Kadir Has Üniversitesi ve 
UEFA işbirliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenen “UEFA Futbol Hukuku Programı”nın
 ilk modülü “Futbol Hukukuna Giriş”, 26-30 Ekim tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

UEFA’ya bağlı federasyonlardan ve UEFA’ya bağlı çeşitli futbol kulüplerinden programa kabul edilen 24 hukukçunun katıldığı programda şu konu başlıklarında eğitimler verildi: FIFA’nın Yapısı: Kurallar ve Yönetmelikler, UEFA’nın Yapısı: Kurallar ve Yönetmelikler, AB Hukuku ve Spor, Avrupa Adalet Divanı Dava Çalışması: Futbola Olan Etki, Futbol Hukuku ve Devlet Hukuku: Kaynaklar ve İlişkiler, Futbol Hukuku: Deneyimli Bir Avukatın Kişisel Deneyimleri, İsviçre Hukukuna Giriş, Futbolun Paydaşları: FIFPro, Futbolun Paydaşları: ECA ve EPFL, Ulusal Düzeyde Futbol Yapılanması: İspanya Futbolu, Ulusal Düzeyde Futbol Yapılanması: Alman Futbolu, Avrupa Konseyi ve Spor.
DEVAMI YURT DIŞINDA, İKİNCİSİ YİNE KADİR HAS’TA
Program katılımcıları Kadir Has Üniversitesi’nde aldıkları beş günlük (40 saat) eğitimin ardından 2016 Ocak ayında Padova Üniversitesi’nde (İtalya), 2016 Nisan ayında Rey Juan Carlos Üniversitesi’nde (İspanya) ve son olarak 2016 Eylül ayında UEFA’nın merkezi Nyon'da (İsviçre) birer haftalık eğtim alacaklar ve programın ilk mezunları olacaklar. UEFA Futbol Hukuku Programı’nın ikincisi 2017 Ekim ayında Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek ilk seminer ile başlayacak ve 2018 Eylül ayında sona erecek.
BIÇAKÇI SEMİNER DİREKTÖRÜ
Programın ortak direktörlüğünü UEFA Disiplin ve Bütünlük (Disciplinary and Integrity) Birimi Başkanı Dr. Emilio Garcia Silvero ve Avukat Michele Bernasconi yapıyor. Programın eğitim koordinatörü ise UEFA Eğitim ve Üniversiteler Komitesi Başkanı Thomas Junod. Kadir Has Üniversitesi adına Seminer Direktörlüğü’nü, Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Av. Dr. Levent Bıçakcı gerçekleştiriyor. Modülün Seminer Koordinatörü ise Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi Müdürü Emir Güney.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır