4 Temmuz 2017 Salı

Tercihlerin Onaylatılması Hayati Önem Taşıyor

Binlerce öğrencinin uzun ve zorlu bir süreçten geçtiği TEOG sınavının YEP (Yerleştirme Esas Puanları) açıklandı. Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Sibel Alpsoy yerleştirme esas puanlarının geçen yıllara oranla başarının çok yüksek olmasından da kaynaklanarak öğrencilerin ve velilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Puanların açıklanmasıyla öğrencileri 14-24 Temmuz tarihlerinde zorlu bir tercih döneminin beklediğinin altını çizen Alpsoy tercihlerde öğrencilerin Türkiye geneli
yüzdelik dilimi esas alınacağını söyledi.

Kasım ayında yapılan birinci sınavda 665 bin, Nisan ayında yapılan ikinci sınavda 17 bin birincinin olduğu TEOG sınavında yerleştirme esas puanlarının da sevindirici olduğunu belirten Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Sibel Alpsoy, “Puanlar hesaplanırken öğrencilerin okul başarıları da dikkate alındı” dedi. Alpsoy sözlerini söyle sürdürdü: “MEB’in hesaplamasına göre, 6,7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının yüzde 10’u, ortak sınavların ise yüzde 70 sonuçları etkiledi. Bundan sonra öğrencileri ve velileri tercih süreci bekliyor. 14-24 Temmuz aralığında tercihler www.eokul.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek. İnternet üzerinden yapılan tercihlerin herhangi bir ortaokul veya imam hatip orta okullarından okul müdürlüklerine onaylatılması gerekmektedir.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır