8 Nisan 2016 Cuma

Öğrencilerin yeni gözdesi: hem para kazandıran hem tatil yaptıran iş!

 Oyun ablalığı/abiliği son dönemlerde üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği işler arasında. Oyun ablalığı/abiliği sayesinde öğrenciler tatil ve yurt dışı gezileri yapıyor, yabancı dili geliştirme imkanı buluyor, mesleki tecrübeler edinme gibi birçok fırsat yakalayabiliyor. Türkiye’nin lider insan kaynakları platformu Kariyer.net iştiraki bakiciburada.com, Türkiye’yi üniversiteli oyun ablası/abisi kavramıyla tanıştırarak alanında elde ettiği öncülüğünü sürdürüyor. bakiciburada.com, hem iş arayan öğrencilere hem de oyun ablası/abisi arayan ailelere çözüm ortağı oluyor. 

 2016 yılında yayınlanan toplam 5000 bakıcı ilanı ile 10 binden fazla bakıcı iş fırsatlarıyla buluşuyor. İş arayan öğrencilerin; hem part-time olması sebebiyle okullarını etkilememesi; hem de yanlarında çalıştıkları aileler sayesinde birçok farklı imkana kavuşmasını sağlayan oyun ablalığı/abiliği, son dönemlerin en çok tercih edilen işlerinden biri haline geldi. Oyun ablalığı/abiliği yapan öğrenciler, aileler sayesinde tatil ve yurt dışı gezileri yapıyor, yabancı dili geliştirme imkanı buluyor, mesleki tecrübeler edinme gibi birçok fırsat yakalayabiliyor. Bakiciburada.com aracılığı ile oyun ablası/abisi bulan aileler ise öğrencilerin genç, dinamik, pratik ve eğitimli olmasının çocukları için çok büyük bir artı olduğu dile getiriyor. Ailelere göre oyun ablaları/abileri çocuklar için iyi bir rol model olurken hem eğitimlerine yardımcı oluyorlar hem de çocukların kaliteli vakit geçirmelerini sağlıyor. Hem çalıştı hem tatil yaptı! Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cansu Bora, bakiciburada.com’a yazdığı mesajla hem iş hem tatil serüvenini aktardı. Bora, mesajında, “Yaklaşık bir yıldır bir ailenin yanında çalışıyorum ve ailenin çocukları ile birlikte evlerinde vakit geçiriyoruz. Ailenin bana sunduğu imkanlarla bir psikoloji öğrencisi olarak ünlü terapistlerin seanslarına giriyor, yabancı dilimi geliştiriyor ve genç bir üniversite öğrencisi olarak çocuklar hakkında bilgi edinebiliyorum. Üstelik artık çalıştığım aile için sadece bir oyun ablası değilim, ikinci ailemle Amerika’da tatil yaptık, Kapadokya’ya gittik ve daha birçok güzel anımız var. Umarım her üniversite öğrencisi benim gibi olanaklar bularak mutlu olur” dedi. “Çocukların okul başarısı artıyor” Ströer Kent Vizyon’da Açık Hava Reklam Satış Sorumlusu olan Yasemin Yeşilyurt; İngilizce ve Almanca bilen etüt sorumlusu, oyun ablası ihtiyacı olduğu dönemde internet aracılığıyla karşılaştığı bakiciburada.com’da; daha önce burada ilan vermiş bir arkadaşının da tavsiyesi ile ilan yayınladığını aktardı. Yeşilyurt, başta endişelerinin olduğunu, Türkiye’de böyle bir sürecin ilerleyemeyeceğini düşündüğünü ancak ilan verdikten iki hafta sonra oyun ablası ile anlaşma sağladıklarını belirtti. Oyun ablası olarak üniversite öğrencilerinin belli bir yaşta ve eğitim ile ilerleyen pırıl pırıl gençler olduğunu söyleyen Yeşilyurt sözlerine, “Oyun ablamız çocuğum ile aldığı eğitimler doğrultusunda ilerleyebiliyor. Çocuğumun derslerindeki başarı oranı yükseldi; çocuğun anne babaya nazı geçebiliyorken ablayı rol model aldığı için süreç daha olumlu ilerleyebiliyor.

Oyun ablasını kesinlikle tavsiye ediyorum, daha küçük yaşta bir çocuğum olsa oyun ablası ile çalışmayı yine düşünürüm, böylelikle kendime zaman ayırabilirim. Oyun ablasını sadece çalışan anneler değil, ev hanımı olan annelere de tavsiye ediyorum” yorumunu yaptı. İlan danışmanlarından tam destek TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.’de Kıdemli İşe Alım Uzmanı olarak çalışan Özge Kurtkaya, 2 yıl önce şu an 8 yaşında olan kızı için oyun ablası arayışındayken tanıştığı bakiciburada.com’dan yayınladığı ilana çok sayıda öğrencinin başvurduğunu ve o ilan aracılığıyla bir abla ile çalışmaya başladıklarını belirtti. Çalışmaya başladıkları oyun ablası ile iki yıl problemsiz çalıştıklarını ve bu süre içinde konserlere, tatillere gittiklerini belirten Kurtkaya sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz aylarda uzun dönem staj yapmak için bizden ayrılan oyun ablamızın ardından hiç tereddüt etmeden yeni bir ilan yayınlayarak yeni bir abla ile çalışmaya başladık. Her şey yolunda gidiyor; evde olmadığım vakitlerde kızımla gayet kaliteli vakit geçiriyorlar.

Aday arayış süreçlerimde danışmanlar her ihtiyacıma destek verdi; oyun ablası arayışı olan herkese bakiciburada.com’u tavsiye ederim” diyerek devam etti. “Oyun ablamız ile tatile gittik” Avukatlık Bürosu sahibi Gülnur Civelek saatlik ve günlük oyun ablası ihtiyacı olduğu sırada bakiciburada.com sayesinde ulaşarak belirlediği 15 adayın içinden seçtiği oyun ablası ile bir yıldır beraber çalıştıklarını dile getirdi. Civelek, “Ablamız ile tanıştıktan sonra beraber tatile gittik; tatilden döndüğümüzden bu yana da okul sonrası çocuğumla beraber evde ödev yapıp oyun oynuyorlar. Ablamız ile bir yıldır birlikteyiz ve çok memnunuz” açıklamasını yaptı. İş Bankası GM Seksiyon Müdür Yardımcısı Başak Gökçe Aktaş, daha önceki yıllarda büyük kızı için ödevlere yardımcı oyun ablası arayışı olduğunu ve bakiciburada.com aracılığı ile uygun adayı bulduklarını söyledi. Bir buçuk yaşındaki küçük çocuğu için bakıcı arayışında olduğu dönemde ise bakiciburada.com’dan yeni bir ilan yayınlayan Aktaş, Üniversite öğrencilerinin vizyon sahibi, genç, enerjik, iletişime açık olduğunu ve sebeple tercih ettiğini söyledi. Aktaş, “Oyun ablaları birebir çocuğunuz ile ilgileniyor, her adımını takip ediyor. Genç olduklarından dolayı güncel müfredata hakimler, bu sebeple çocuğunuzun derslerine yardımcı olurken yaratıcılığının gelişmesine, kaliteli vakit geçirmesine de faydaları oluyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır