22 Şubat 2016 Pazartesi

Markalar dijital dünyanın İstanbul adresinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından internette hizmete sunulan .istanbul ve .ist üst düzey alanları dünya markalarından yoğun ilgi görüyor. Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, BMW, Versace, WhatsApp gibi önemli markaların .istanbul ve .ist adreslerini aldığını, yakında Türkiye’de faaliyet gösteren diğer global markaları da .istanbul ve .ist üst düzey alan adı uzantıları ile internette görmeye başlayacağımızı ifade etti.27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk ve tek alan adı uzantıları .istanbul ve .ist’e global markalardan yoğun ilgi var. İstanbul’un güçlü marka değerini dijital platformlarına taşımak isteyen dünyaca ünlü markalar İstanbul adresinde buluşuyor.

Dünyaca ünlü markalar listenin başında

Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, .istanbul ve .ist adreslerini kullanmak üzere ilk satın alma yapan şirketin BBC olduğunu belirterek, BBC’nin ardından BMW, Versace, WhatsApp gibi dünya markalarının da .istanbul ve .ist adreslerine kayıt olduklarını söyledi.

Dünyaca ünlü markaların listenin başında yer almasını şaşırtıcı bulmadığını vurgulayan Kaplan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın 27 Ocak’taki ilk tanıtım toplantısında ifade ettiği gibi bu uygulamamız, küresel dünyanın güçlü markalarının, bir dünya markası olan İstanbul ile birlikte tanımlanma, İstanbul ile hatırlanma isteklerine fazlasıyla cevap vermeye başladı. İstanbul ile ilişkilendirilmenin markalara sağlayacağı önemli katkıları tespit eden dünya çapında firmalar ardı ardına İstanbul çatısı altında toplanıyor. İnanıyoruz ki işletmelerden organizasyonlara ve bireylere .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum, İstanbul’un sağladığı prestij, görünürlük, güvenilirlik ve değerden potansiyel olarak faydalanacak, İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslerine taşıyacak ve .istanbul ve .ist, dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendirecek.” dedi.

.istanbul ve .ist yeni üst düzey alanlarının, İstanbul’un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını da küresel ölçekte yaygınlaştıracağını söyleyen Kaplan, 2016 sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi.

Kayıt işlemlerini yetkili kayıt operatörleri yapıyor

Konu ile ilgili günde 300’e yakın başvuru aldıklarını belirten Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, İBB Beyaz Masa’nın 153 numaralı çağrı merkezinin de gün boyunca .istanbul ve .ist başvuruları için çaldığını söyledi. Kaplan, Medya A.Ş.’nin istanbul ve .ist alan adlarının yetkili Merkezi Kayıt Kurumu olduğunu, alan adı kaydetme veya yenileme işlemlerini yapmadığını hatırlatarak, kayıt için gelen başvuruları yetkili kayıt operatörlerineyönlendirdiklerini belirtti. Kaplan, .istanbul ve .ist üst düzey alanlarına kayıt başvurusunda bulunmak isteyen marka temsilcilerinin, www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili ve akredite kayıt operatörleri aracılığı ile istanbul ve .ist alan adlarına kayıt veya yenileme işlemlerini yaptırabileceklerini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır