21 Ocak 2016 Perşembe

2016 yılında değerli içeriklerinizi kaybetmemek için.....

 Veri kaybı, bugünün dijital dünyasında yaşanan en büyük sorunlardan biri haline geldi. Çoğu bilgisayar kullanıcısı, çeşitli sebeplere bağlı olarak verilerini kaybetme riski altında.Sadece “kaydet”e tıklamak, verilerin güvende olduğu anlamına gelmiyor. Yapılan araştırmalar, veri kaybının sanılandan çok daha yüksek oranlarda yaşandığını gösteriyor:[1]
* Dünyada her yıl ortalama 60 milyon bilgisayar bozuluyor.

* Sadece 4 kişiden biri düzenli yedekleme yaptığını belirtiyor.
* Tüm veri kayıplarının %32’si yanlışlıkla silme, sürücüyü yeniden formatlama, bilgisayarı düşürme gibi insan kazalarından kaynaklanıyor.
* Ebeveynlerin %50’si çocukların elektronik aygıtlarına zarar verdiğini belirtiyor.
İnsan hataları, cihazlardaki bozulmalar, kontrol dışı durumlar veya siber saldırılar gibi pek çok faktör neticesinde veri kaybı yaşanabiliyor. Tüm bu faktörleri ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, bir yedekleme planı ile verilerin her zaman güvende ve erişilebilir olması sağlanabilir.

Veri Yedeklemenin Önemi
Veri kaybına yaklaşımdaki temel hata, buna yol açan faktörleri ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Halbuki, bu faktörleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Her tür önlem alınsa bile, en basit insan hataları her zaman meydana gelebilir.
Önemli olan, veri kaybının önüne geçecek bir yedekleme planı oluşturmaktır. Depolamada dünya lideri olan WD, yedeklemenin püf noktalarını içeren bir plan öneriyor.

Yeni Yılda Kendi Yedekleme Planınızı Oluşturun
Herkes, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bir yedekleme planı oluşturabilir. Yedekleme planının basit, etkin ve güvenilir olması için, WD’nin önerdiği yedekleme planı şu şekilde özetlenebilir:

1.Çok geç olana kadar beklemeyin – elinizin altında bir harici disk bulunsun
Yedeğinizin olması demek sizin için değerli olan bilgilerin en az iki kopya halinde elinizde bulunması demektir ve harici diskler dosya yedeklemenin harika bir yoludur.

2.Yedekleme yazılımı kullanın: otomatik olsun. Ayarlayın ve unutun!
Verilerinizi elle yedeklemeye güvenmemek en doğrusudur – veri yedeklemeyi unutabilirsiniz ya da buna imkanınız olmayabilir. Ayrıca elle yedekleme yaparken hata yapmak veya önemli bir şeyi unutmak kolaydır. Yedekleme sürecinizi otomatikleştirmek için WD’nin SmartWare ™ Pro yazılımı gibi bir yedekleme yazılımı kullanın. Kullanımı kolay bir yedekleme programı verilerinizin yedeğini güvenli ve otomatik biçimde oluşturur, kayıtlar tutar ve herhangi bir sorun çıkarsa size bildirir.

3.Kopyalar farklı yerlerde olsun: yedeğin yedeğinin yedeği …..
En önemli dosyalarınızın en az iki kopyasını bulundurmaya özen gösterin. Farklı cihazlarda ve farklı konumlarda birkaç yedeğinizin olması verilerin tamamen kaybolma riskini azaltır. Önemli dosyalarınızın bilgisayarınızdan sabit diske taşınması (yani verilerin sadece bir kopyasının bulundurulması) yedekleme değil depolamadır, bu nedenle bir sorun olması halinde dosyalarınız hala kaybolma riski taşır.

4.Kişisel bulutunuzu edinin
Kişisel bulut depolama sistemiyle verilerinizin güvende olduğundan ve aynı zamanda siz hareket halindeyken erişilebilir olduğundun emin olursunuz. Evdeki ağınıza bağlanan My Cloud™ serisi gibi kişisel bulut depolama seçenekleriyle, kişisel bilgisayarınızda, dizüstü bilgisayarınızda, akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bulunan içeriği koruyabilirsiniz.

5.Yedekleme planınızı test edin!
Yedekleme yazılımınız dosyalarınızı kaydederken karşılaştığı sorunların kaydını tutacaktır – hiçbir şeyi gözden kaçırmamasına dikkat edin… Yoksa tekrar çekilmesi asla mümkün olmayacak bir fotoğrafı ya da videoyu kaybedebilirsiniz.

Tüm değerli içeriklerimiz artık dijital ortamlarda saklanıyor. İçeriklerin güvende ve erişilebilir olması, her bilgisayar kullanıcısı için zorunlu bir ihtiyaç. My Cloud™ ve My Passport® serilerini içeren WD depolama çözümleri, yedeklemeyi basit ve sorunsuz hale getiriyor. Kendi yedekleme planınızı oluşturarak, yeni yılda tüm verilerinizin güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

WD Hakkında
Bir Western Digital firması olan WD uzun zamandır yenilikler yapan bir depolama endüstrisi lideridir. Depolama teknolojisinde tempoyu belirleyen bir firma olarak güvenilir ve yüksek performanslı sabit disk sürücüleri ve katı hal sürücüleri üretir. Bu sürücüler OEM’ler ve bütünleyiciler tarafından masa üstü ve taşınabilir bilgisayarlarda, kurumsal bilgisayar sistemlerinde, gömülü sistemlerde ve tüketici elektroniği uygulamalarında, ayrıca firmanın kendi depolama ürünlerinin temininde kullanılır. WD’nin önde gelen depolama aygıtları ve sistemleri, ağ ürünleri, medya oynatıcıları ve yazılım çözümleri sayesinde tüm dünyadaki insanlar kendi içeriklerini çeşitli aygıtlara kaydedebilir, burada saklayabilir, koruyabilir, paylaşabilir ve bunlarla deneyim yaşayabilir. WD 1970 yılında kurulmuş olup merkezi Irvine, California’dadır. Detaylı bilgi için lütfen firmanın internet sitesini ziyaret edin. www.wd.com.
Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), Irvine, Calif. insanların dijital içerikleri oluşturmasını, yönetmesini, bunlarla deneyim yaşamasını ve bunları korumasını sağlayan ürün ve hizmetlerin dünya çapındaki tedarikçisidir. Buna bağlı firmalar WD, HGST ve G-Technology markaları altında depolama aygıtları, ağ ekipmanı ve ev sineması ürünleri tasarlar ve üretir. Firmanın internet sitesinin (www.westerndigital.com) Yatırımcı bölümünü ziyaret ederek çeşitli mali bilgilere ve yatırımcı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır