3 Aralık 2015 Perşembe

''Kriz büyürse dolar kurunda 3 TL’nin üzerinde tepe görebiliriz''

Ünlü Stratejist Cüneyt Paksoy:  
Kriz büyürse dolar kurunda 3 TL’nin üzerini görürüz”
Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, piyasaların Türkiye-Rusya krizini sağduyunu izlediğine dikkat çekerek, “Kriz büyürse dolar kurunda 3 TL’nin üzerinde tepe görebiliriz” diye konuştu.

Saxo Capital Markets tarafından düzenlenen İstanbul Yatırım Semineri hafta sonu Taksim Divan Oteli’nde gerçekleşti. Yatırım meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde Türkiye ve dünya piyasalarında yatırım fırsatları masaya yatırıldı. Saxo Capital Markets Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, “Tahammül sınırları içindeyiz, piyasalar sağduyulu izliyor. Dolar TL 2.90’ın üstü ve altı düğümleniyor” dedi.
Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu’un açılış konuşmasını yaptığı seminerde yeni dönemin en iyi yatırım fırsatları yatırımcılara aktarıldı. Eylül ayında ortaya çıkan Volkswagen krizine değinen Divanlıoğlu, “Almanya’nın en büyük markalarından VW değerinin yüzde 70’ini kaybetti. 100 milyar dolarlık şirket, 30 milyar dolara düştü. Biz burada yatırım fırsatı görebiliyoruz.  Bu hisse senetlerinin üzerine opsiyon yazabiliyorsunuz. Getirileri maksimum ve riski çok minimumda tutarak artırabileceğimiz bir enstrüman cinsi. Kendimizi korumak için bu platformları kullanmayı bilmek zorundayız” dedi.
Dünya piyasalarında yatırım fırsatları için online platformların önemini vurgulayan Divanlıoğlu, dolar, TL, altın gibi ürünlerin yanı sıra platinin de çok önemli bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekti. Divanlıoğlu, şunları söyledi: “Katalitik konvertörlerin yapımında platin kullanılır. Platin fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Normalde altından daha değerli bir metaldir ancak altından yüzde 20 fazla işlem görüyor. Bu ilginç bir fırsat…”
Tahammül sınırları içindeyiz
Saxo Capital Markets Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise Türkiye ve dünyadaki güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, düşen emtia fiyatlarının Rusya’yı ve büyük ülkeleri etkilediğini belirtti. Rusya ile ticari ilişkilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Paksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuçta ticari bir partneriz, bir günde biteceğini düşünmüyorum. Putin’in Türkiye ile ilişkileri tamamen dondurmak isteyeceğini düşünmüyorum. Kurda da 3’ün üzerinde bir tepe görebiliriz bu kriz büyürse. Şu anda tahammül sınırları içindeyiz, piyasalar sağduyulu izliyor. Dolar TL 2.90’ın üstü ve altı düğümleniyor. Rusya ile ilişkilerimiz kırılmazsa doların 3.15’in üstüne çıkması için ciddi bir finansal kriz lazım. 3.15’ün üzeri en kötü senaryoda mümkün. EURUSD paritesi ise 1 dolar-1 euro hedefinin altında olabilir” dedi.
FED’in faiz artırımı kararının Aralık ayında olmasa da bir sonraki toplantıda çıkmasının beklendiğini aktaran Paksoy, kademeli ve ölçülü bir faiz artırımının başlayacağını dile getirdi. Paksoy, “2016 toplantısında FED’in beklenilen artış maksimum yüzde 1.-1.25… Aralık ayında 0.25 ile başlarsa ilk etapta piyasalar oldukça güçlü negatif fiyatlayacak. FED’in faiz artışında baş aktör olması, onu farklı ve pozitif bir yere taşıyacak. Önce öcü bir FED vardı, sonra kurtarıcı ve regüle edici bir  FED haline geldi.  Bu da yapısal önlemlerini tamamlamayan ve siyasi sıkıntılar yaşayan ülkeler açısından sıkıntı doğuracak” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır