13 Ağustos 2015 Perşembe

“Diyabeti değiştirmek” mottosuyla maraton

Tip1 diyabetli Ultra Maraton Koşucusu, Gürkan Açıkgöz, 15 Ağustos 2015 tarihinde Demirkazık/Niğde’den başlayacak olan Türkiye’nin ilk Sky Trail yarışı, Aladağlar SkyTrail’ de yarışacak. 
“Diyabeti değiştirmek” mottosuyla aktif yaşama devam eden Gürkan Açıkgöz çıtayı biraz daha yukarı taşımaya kararlı. Maraton ve Ultra Maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz yarışla ilgili olarak, “Uzun zamandır yurt içi ve yurt dışı maraton ve koşularda yer alıyorum.

 İlk başladığım günden bu ana kadar doğa koşuları hep favorim oldu. Bu seneki ana hedef yarışım Likya Yolu Ultra Maratonu. Yaklaşık bir yıldan beri bu yarışa hazırlanıyorum ve Aladağlar SkyTrail benim için iyi bir antreman yarışı olacak” dedi. Tüm ihtişamı ile yükselen dorukların eteklerinden, gizemli göllerin kenarından geçerken, rüzgarı yanında hissedenlerin vazgeçilmez rotası olan Aladağ SkyTrail, Türkiye’nin yüksek rakımda yapılan zorlu yarışlarından birisi. 
Yükseklerin çağrısına kulak veren Gürkan, bu kez 3756 metre yükseklikte 45 km. koşacak.
Akdeniz Bölgesi’nde, Niğde, Kayseri, Adana il sınırları içinde yer alan Aladağ Milli Parkı, Orta Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip. Toprak ve çarşak patikadan oluşan parkur sporcular için süpriz zorluklarla dolu.
Aladağlar Sky Trail, 15 Ağustos 2015 tarihinde saat 06:00'da Demirkazık Köyü'nden başlayarak, ortalama 12 saat sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır