13 Haziran 2015 Cumartesi

Dünya Devrimi 3 Boyutlu Baskı Teknolojileri Fuarı Meraklılarıyla Buluştu

Son yıllarda adını sık sık duyduğumuz ve oldukça ilgi gören 3 Boyutlu Baskı Teknolojileri Fuarı “3D PRINT EXPO TURKEY”, ulusal ve uluslararası birçok firmanın katılımıyla 12 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde kapılarını açtı. Demos Fuarcılık’ın organizasyonluğunda 14 Haziran 2015 tarihine kadar sürecek olan fuarda, “A’ Design Award” yarışmasında altın ödül alan tasarımcı Deniz Karaşahin; 3D teknolojilerinin kullanımından doğan yeni iş ve ürün modelleri ile ilgili verdiği
konferansla sektörün büyüklüğünü bir kez daha vurguladı.
Pazar arayışında olan girişimciler için yeni imkanlar sağlayan “3D PRINT EXPO TURKEY”, endüstriyel tasarım, ortopedi, dişçilik, gıda, oyuncak sanayii, otomotiv sektörleri başta olmak üzere bir çok sektörü tek bir çatı altında topladı.  Faaliyet alanını her geçen gün genişleten 3 boyutlu baskı teknolojileri sayesinde engelli insan ve hayvanlar için el protezleri, oyuncak sektörüne damgasını vuran çizgi film karakterleri, tarama yöntemiyle ortaya çıkan insan silüetleri, İnşaat sektöründe devrim yaratacak mimari yapılar “3D PRINT EXPO TURKEY” de yoğun ilgi gördü.
Altın Ödüllü Tasarımcı Deniz Karaşahin 3D ile Sınır Tanımıyor
 “3D PRINT EXPO TURKEY”in önemli konuğu Ödüllü Uluslararası Endüstriyel Tasarımcı Deniz Karaşahin, 3 Boyutlu Baskı Teknolojileri ile ilgili verdiği konferansta; “3 boyutlu baskı teknolojileri hızla gelişmeye devam ediyor. Bu teknoloji sayesinde insanlar daha özgün taraşımlar ortaya koyabilecekler. Hemen her sektörde kendini gösteren bu teknoloji başta otomotiv, savunma, havacılık ve moda sektörlerinde daha aktif. Bu sektörde benim alanım ise medikal. Kırık tedavilerinde alçı kullanımı insanlar için çok zordur. Kırıklı bölgeye hava akımının olmaması kemiklerin iyileşme sürecini uzatıyor. Ayrıca kaşıntı ve kötü kolular nedeniyle insanlar zorluk yaşıyorlar. Bu duruma çözüm bulabilmek için kırık tedavilerinde kullanılan bir kol ateli tasarlamayı düşündüm ve hayata geçirdim. Atele verilen ultrasonik titreşimler ile tedavi süreci kısalarak insanlar zorlanmadan ve daha çabuk tedavi olabiliyorlar. Kısaca özetlemek gerekirse, 3 boyutlu baskı teknolojileri hayatı kolaylaştırıyor.” açıklamalarında bulundu.

DEMOS FUARCILIK HAKKINDA:
Demos Fuarcılık, 1993 yılından bu güne Türk Fuar Sektöründe birçok yeniliğe imza atmış bir Fuar Organizasyon Firmasıdır. Farklılık yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamayı hedefleyen, dünyada ve Türkiye`de "İLK" lere imza atan Demos Fuarcılık; Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemi, saha çalışmalarındaki tecrübeli adımları, firma bünyesindeki beyin fırtınalarını, katılımcı firmaları ile paylaşması neticesinde, Türk Fuar Sektöründe, markalaşma sürecindeki ciddi mesafeler kat etmiş durumdadır.

DENİZ KARAŞAHİN HAKKINDA:
DK Design ve Osteoid Kurucusu, Ödüllü Uluslararası Endüstriyel Tasarımcı, 1986 İzmir doğumlu, 2008 İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden mezun. 2010 yılında Paris’te Dk Design firmasını kurdu, bu firmada önce hi-fi ses sistemleri üzerine çeşitli ürünler geliştirdi zaman içerisinde vitrifiye, mobilya, denizcilik, medikal ve hızlı prototipleşme konularına çeşitli çalışmalar yaptı. Sanayi bakanlığı destekli bir projede yelkenli tekneler için portatif oto pilot sistemleri geliştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesinde eğitim görevlisi olarak çalıştı. Uluslararası 3 tane tasarım ödülü bulunmakta, Osteoid Medical Cast ile Ny daily news, The Telegraph, Business İnsider, Dailymail ve Discovery Channel gibi pek çok yayın kuruluşunda haber olarak çıkmıştır. Ardından Intel ile bu projeyi akıllandıran Karaşahin, tasarım danışmanlığı ve medikal alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır