2 Nisan 2015 Perşembe

Milletimizin sağlık karnesi

Yüz naklinden diyabetin tedavisine kadar uzanan geniş bir yelpazede, dev operasyonların ilk sahipleri, kritik hastalıkların ilk kaşifleri onlar. Bilgileri ve cesur hamleleriyle, tıp alanında tüm dünyanın takip edeceği yeni yolları onlar açtılar.
Ajans Press, son dönemdeki başarılarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren o doktorları derledi.

TIP LİTERATÜRÜNÜN ÖNCÜLERİ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Ömer Özkan, Türkiye’de ilk “yüz nakli” gerçekleştiren isim.Ünlü cerrah aynı zamanda Türkiye’de ilk çift kol nakli ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini yapan kişi olarak bilinmekte. Ömer Özkan, başarılı operasyonlarının ardından basında 5.987 kez yer aldı.
Robotik açık kalp ameliyatlarının Türkiye'de yaygınlaşması için bir kamu hastanesinde Robotla açık kalp cerrahisi programını ilk olarak başlatan Prof. Dr. İhsan Bakır, bir hastada robotla tek cerrahi seansta 4 kalp hastalığını birden tedavi ederken bir başka hastada da robot yardımıyla kalpte bulunan bir tümörü çıkarmayı başardı. Bakır’ın başarılı operasyonlarının sonucu olarak ise hakkında tam 331 haber yapıldı.
CESARET VE BİLGİNİN GÜCÜ
Doç. Dr. Alper Çelik; ilk kez 2011’de gerçekleştirdiği “şeker ameliyatı” ile diyabet hastaları için ümit oldu. Çelik, dünyada bu operasyonu yapabilen 7 doktordan biri ; Türkiye’de ise tek doktor. Günümüze kadar yüzlerce ameliyatta diyabete son veren uzman doktor; tıp alanının medyatikler kadrosuna dahil olarak tam 350 haberde adından söz ettirdi.
2012’de Dr. Nihat Tanfer, bir ilki başararak hayvan kemiğinden yaptığı “yapay çene” ile çene kemiği eriyen ve diş şansı olmayan bir hastanın umudu oldu. Bu devrim niteliğindeki operasyon, toplam 115 kez medyada yer buldu.
Hastanın uyutulması risk teşkil ettiği için, ilk lokal anestezi ile açık beyin ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Sertaç İşlekel; 2013 yılındaki bu başarısı ile oldukça konuşuldu. Başarılı cerrah hakkında toplam 51 haber yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son 7 günde en çok okunanlar

EMEĞE SAYGI, KOPYAYA HAYIR

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Link verilmeden, ad belirtilmeden hiçbir materyal kullanılamaz.
_____________________©___________________
Site içeriğinin izinsiz kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Aksi halde yasal yollara başvurulur.
Copyright © 2009 Her hakkı saklıdır